Kağıthane'de 'Her Mahalleye Park' Çalışması

Kağıthane Belediyesi 2004 yılında başlattığı çalışmalarla ilçede bulunan park sayısını 49'dan 246'ya çıkardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre; Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın katılımıyla Sultan Selim Caddesi sonunda hizmet verecek Sefa ve Görgülü parklarının açılışı yapıldı.
Kağıthaneli çocukların da yoğun katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Başkan Kılıç, "Çocuklarımız ve mahallemiz için önemli iki güzel parkımızın açılışını yapacağız. Ben 1960 yılında Kağıthane'ye gelen biri olarak Kağıthane'yi 500 bin kişilik bir aile olarak görüyorum. Bir aile duygusuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede birçok çalışma yaptık. Sultan Selim Caddesi 20 metre uzunluğunda bir cadde. Büyükdere Caddesi'nden gelen Sultan Selim Caddesi'nin bir sonu yoktu. Çıkmaz sokaklar vardır ama çıkmaz cadde olamaz dedik ve Sultan Selim Caddesi'ni kullanılabilir hale getirdik. Tasfiye çalışmalarımızı yaparak bu caddemize bir viyadük kazandırdık" dedi.

Kılıç, "Bunun yanında bu viyadüğün altı artık yemyeşil, tertemiz, her mevsim çiçeklerle dolu bir alan oldu. Viyadüğün iki yanında çocuklarımız için iki yeni park oluşturduk. Bölgedeki park ve yeşil alan düzenlememiz 5 bin 600 metrekareden fazla bir alanı kapsıyor. Park ve yeşil alanlarımız öncelikle çocuklarımıza sonra tüm komşularımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yeni park alanlarının açılış kurdele Kağıthaneliler ile birlikte kesen Başkan Kılıç, tören sonrası parkı dolduran çocuklarla da sohbet etti.

Kaynak: AA