Hatso’nun Dilekçesine Cumhurbaşkanlığından Yanıt

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hasta tutuklu Hasan Kaçar’ın affedilmesi için gönderilen dilekçeye cevap geldi.

Hatso’nun Dilekçesine Cumhurbaşkanlığından Yanıt

HATSO tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hasta tutuklu Hasan Kaçar’ın affedilmesi için e-mail ile dilekçe gönderildi. HATSO tarafından 03.01.2014 tarihinde gönderilen dilekçeye Cumhurbaşkanlığı, 14.02.20014 tarihinde, "Cumhurbaşkanlığımıza ilettiğiniz dilekçe, yazımızla Adalet Bakanlığına gönderilmiştir” şeklinde cevap verdi.

HATSO tarafından gönderilen dilekçede ise, ”Her şeyden önce ülkemiz için yapmış olduğunuz değerli çalışmalarınızdan dolayı sonsuz başarılar dileriz. Başlatılan barış ve kardeşlik süreci, bölge olarak her anlamda bizim umudumuz ve geleceğimiz oldu. Çözüm süreci ve demokratik paketlerin açıklandığı günden beri hep bir umut taşıyoruz ve çok sevinçliyiz. Bu sürecin başarıyla sonuçlanması halinde ülkemiz bölgede her aşamada ciddi anlamda süper bir güç konumuna ulaşacaktır. Bu refah herkese yansıyacak. Başbakanın adımı bizi memnun etti. Biz bu sürece destek veriyoruz. Kim ne katkı sunabilecekse elini değil, gövdesini taşın altına soksun, diyoruz. Biz artık barışın bir an önce gelmesini istiyoruz. Halkın barışa ve çözüme bu kadar inandığı bir dönem daha olmadı. Herkes çok iyimser bu konuda. Sayın Cumhurbaşkanım, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerden büyük bir ricamız vardır. Hakkarililer olarak barış ve kardeşlik sürecinin samimi inşasına vesile olacak halkımıza büyük bir jest olacağına kanat getirdiğimiz İstanbul Metris Cezaevi'nde hükümlü bulunan Hakkari doğumlu Hasan Kaçar’ın durumu Ankilozan spondilit hastalığı nedeniyle eriyen kemikleri, iç organlarına baskı yaparak vücudunu günden güne harap ediyor. Hasan artık tekerlekli sandalyede, serumla besleniyor ve başını dahi çeviremiyor, yürüyemiyor. Gece uyuyamıyormuş. Hep devam eden bir ağrısı var. Zaten dayanılmaz durumda olan ağrıları iyice artmış durumda. Ankilozan spondilit başta olmak üzere çok sayıda rahatsızlıkla var gücüyle mücadele etmeye çalışan Hasan Kaçar henüz 30'larında ama 50 yaşından büyük gösteriyor ve son derece zayıf. Tahliye edilme umuduyla gelip hiçbir sonuç alamadığı İstanbul’daki belirsiz bekleyişin getirdiği moral bozukluğu da eklenmiş durumda. Siz değerli büyüğümüzden Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası olarak İstanbul Metris Cezaevi'nde bulunan ağır hasta Hasan Kaçar’ın affedilmesini talep ve rica ediyor, bu müjdeyi tarafımıza ileteceğinize yürekten inanıyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA