Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi’nde Basın Toplantısı Düzenledi (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara ile ilgili son durum ve itirazlara ilişkin, “Sadece Ankara değil, çok yerde itirazlar var.

Hukukçu bir ekibimiz şuanda çalışıyor. Bunlar değerlendiriliyor, Ankara dahil pek çok yerde itirazlarımızı yapacağız” dedi.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Ankara ile ilgili son durum ve Yüksek Seçim Kurulu’na yapacakları itirazla ilgili sorusu üzerine, “Sadece Ankara değil, çok yerde itirazlar var. Hukukçu bir ekibimiz şuanda çalışıyor. Bunlar değerlendiriliyor, Ankara dahil pek çok yerde itirazlarımızı yapacağız” diye konuştu.

“ELİMDEN GELENİ YAPTIM, TABİ BU BENİM GÖREVİM”
Bu yerel seçimlerde CHP’nin oylarında yüzde 6’lık bir artış olduğunu hatırlatan bir basın mensubunun, “Elinizden geleni yaptığınızı düşünüyor musunuz? Yüzde 6’lık puanın cemaatten geldiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:
“100’ü aşkın yerde galiba miting yaptım. Elimden geleni yaptım, tabi bu benim görevim. Bu benim övüneceğim bir şey değil. Görevimi yaptım. Eksiğim olabilir ama görevimi yaptığıma inanıyorum. Milletin vicdanına hep sesleneceğim. Uyuyan vicdanları uyandırıncaya kadar ve onlara ısrarla ve ısrarla şunu söyleyeceğim. Senin inandığın kitaba hakaret eden birisi orada oturuyor. Hala oyunu oraya verecek misin? Yine sesleneceğim. Kul hakkı yiyen birisi hala orada oturuyor aile boyu. Ne demektir bu balkon konuşması, bütün onları yanına almış, ‘Ben devlete meydan okuyorum’ diyor. Sandıktan yolsuzluğun meşruiyeti çıkmaz, hırsızlığın meşruiyeti çıkmaz. Gidip yargıda aklanacaksın. Ben hiçbir zaman ‘Siz ne istediniz de biz vermedik’ diye bir cümle kurmadım. Kuran kimdi? Bizi cemaatle işbirliği yapmakla suçlayan kişi.”
Seçimlerden önce Süleyman Şah Türbesi ile ilgili çıkan ses kayıtlarını daha önceden bildiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Süleyman Şah Türbesi’yle ilgili baskın düzenlenecek, askerlerimiz şehit olacak, oraya saldırı yapılacak diye haberler çıktı. Haberler üzerine ben bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanıyım. Hükümeti uyarmak zorundayım. Orayı gerekçe gösterip orduyu oraya sokamazsın” diye konuştu.

Ses kayıtlarına inanmadıklarını ve açıklama yapmadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, daha sonra Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayı değerlendirdi.

“OLURSA BİR SORUNUZ YOK ZATEN”
CHP olarak kendilerine yaptıkları öz eleştirilerle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, “Biz her seçim sonrası elbette ki bir özeleştiri yapıyoruz. Seçim sonuçları gelecektir. Değerlendireceğiz. Nerede hangi gerekçe ile oylarımız arttı. Bütün bunları değerlendireceğiz” yanıtını verdi

Partide kurultay çağrısının olup olmayacağının ve erken seçim ihtimaline CHP’nin nasıl baktığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Biz CHP’yiz. Hukukun üstünlüğünü savunuruz. Tüzüğümüz var, programımız var. Kurultay koşulları oluşursa elbette kurultay yaparız. Biz demokrasiye inanıyoruz. Niye kurultay yaptın, niye istedin diye insanları asla suçlamayız. Bizi zaten diğer partilerden ayıran temel özellik budur. Niye korkalım kurultaydan? Hukuktan korkulur mu? Hukukun üstünlüğünden korkulur mu? Olursa bir sorunuz yok zaten. AK Parti belki erken kararı alabilir.”
Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı’nın sonuçlarının farklı olmasıyla ilgili iddiaların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Anadolu Ajansı güven duymadığımız bir kurum. Diğer kurumlara güven duymadığımız gibi Anadolu Ajansı’na da güven duymuyoruz. Havuz medyasının devlet ayağıdır Anadolu Ajansı” dedi.

Seçim sonuçlarının Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yolunu açtığı iddialarına Kılıçdaroğlu, “Şaibeli adamdan cumhurbaşkanı olur mu? Yargıya giden adamdan cumhurbaşkanı olur mu?” cevabını verdi

“İTİRAZLARIMIZI YAPIYORUZ, ELBETTE DEĞERLENDİRECEK OLAN YSK’DIR”
Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasında söylediklerinden sonra bir operasyonun olup olmayacağı ve dün akşam yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin sorular üzerine Kılıçdaroğlu, “Pek çok şaibe maalesef ortada geziyor. Neden hükümet şaibeli. İtirazlarımızı yapıyoruz. Elbette değerlendirecek olan YSK’dır. Onun vereceği karara da elbette saygı duyacağız. Hükümet bir 'cadı avı' başlatacağını söylüyor. Medyaya, sivil topluma, belli kesimlere bir baskı sürecini başlatacağını söylüyor. Biz dikkatle izleyeceğiz. Kim olursa olsun, kim haksızlığa uğrarsa uğrasın CHP olarak biz onların yanında olacağız” şeklinde konuştu.

MYK’da bir revizyonun olup olmayacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Hayır” dedi.

Bir gazetecinin seçimlerde kazandıklarına en çok sevindiği ve en çok üzüldüğü yerleri sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “En sevindiğim Hatay oldu. Hatay’a barış gelecek, Türkiye’ye barış gelecek. En üzüldüğüm Artvin oldu” diye konuştu

Kaynak: İHA