Ulaştırma Memur-sen Genel Başkanı Cankesen Açıklaması

Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen) Genel Başkanı Can Cankesen, "Ülkelerin gelişmişliği ulaşım modlarına bakılarak görülebiliyor. 10 yıl içerisinde ülkemizde ulaşım modları gelişmeye başladı ve ülkemizde 52 havalimanımız oldu" dedi.

Cankesen, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, sendika olarak ülkede gelişen bir çok olayda duyarlı olduklarını , Van'daki depremden Samsun'daki sel felaketine kadar var olduklarını söyledi.

Memur-Sen'in 750 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olduğunu ifade eden Cankesen, şöyle konuştu:
"11 hizmet kolu içerisinde 10 hizmet kolunda yetkiliyiz. 2 milyon 600 bin çalışanı, her platformda dillendirmek, savunmak, çalışanların hak ve hukuk mücadelesinde yer almak ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak üyelerimizi savunacağız. Kastamonu Havalimanı'nda da yetkili sendika olduk. Ülkelerin gelişmişliği ulaşım modlarına bakılarak görülebiliyor. 10 yıl içerisinde ülkemizde ulaşım modları gelişmeye başladı.

Ülkemizde 52 havalimanı oldu. Bunun yanında yüksek hızlı trenler neredeyse yurdun her bir yanına erişmeye başladı.

Kars'tan Edirne'ye kadar herkes hızlı tren istemeye başladı.

Bugün ülkemizde 300 kilometre süratle gidebilen trenlerin gidebilmesi, 800 kilometre hızla uçakların uçması, gemilerin Türk bayrağını çekerek yurt dışında gezmesi ve duble yollarla bir çok işe imza atması son dönem içerisinde ulaşımda geldiğimiz noktayı göstermektedir."
Kaynak: AA