Kktc’den İhlas Pazarlama’ya Kalite Ödülü

KKTC Tüketiciler Derneği’nin, ‘15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’ nedeniyle düzenlediği konferans ve ödül gecesinde İhlas Pazarlama ‘Aura Cebelion su arıtma kalite’ ödülünü aldı.


KKTC’deki Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül gecesinde konferansın açılış konuşmasını yapan KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, 1990’da kurulan derneğin tüketici haklarını yasal güvence altına almak için yürüttüğü çalışmalara değinerek, tüketicinin korunduğu ülkede ekonominin ve sektör sahiplerinin de korunduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ta tüketici haklarını koruyan yasanın 2003’te yürürlüğe girdiğini, 2010’da tadil edilen yasada hala eksiklikler olduğunu belirten Işık, ülkede bu alanda yasal birim, ya da daire kurulmamasını eleştirdi.

Işık’ın konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde ise bir yıllık tüketici müracaatları temel alınarak yapılan değerlendirme sonucu verilen ödüllerde İhlas Pazarlama, “Aura Cebilion su arıtma kalite” ödülüne layık görüldü.

Tören sonrası açıklama yapan İhlas Holding KKTC temsilcisi Mustafa Şahin, Aura Cebilion Su Arıtma Kalite Ödülü’nü kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, tüketiciye verilen doğru hizmetin ödülünü almaktan onur duyduğunu ve 15 Mart Tüketiciler Günü nedeniyle tüm KKTC halkının tüketiciler gününü tebrik ettiğini ifade etti.

Kaynak: İHA