Arabalı Vapur Kazasında Hayatını Kaybeden Minik Kızın Cenazesi Alındı

Sirkeci-Harem seferini yapmaya hazırlanan arabalı vapurdan denize düşen araçta hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda alındı.

Gözyaşları içinde yaşananları anlatan dede İbrahim Yılmaz, ihmal olduğunu savundu.
Sirkeci-Harem seferini yapmaya hazırlanan arabalı vapurdan denize düşen araçta hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın cenazesini almak üzere yakınları Adli Tıp Kurumu'na geldi. Ece Yılmaz'ın otopsi işlemlerinin tamamlanması ardından cenazesi yakınlarına teslim edildi.

Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ece Su Yılmaz'ın dedesi İbrahim Yılmaz ve akrabası Fevzi Delibaş, olayda ihmal yaşandığını savundu.

Olayı duyunca çok üzüldüğünü söyleyen Fevzi Delibaş, "Ben önce denize uçmuşlar duydum. Sabah gazetelerde gördüm. Feribotta arkadan mı uçmuş, kapağı mı kapanmamış, birden mi hareket etmiş, zincirler mi takılı değilmiş bilmiyorum. Doğum gününe gidiyorlarmış kardeşinin kızının" dedi.

Konuşmakta zorlanan dede İbrahim Yılmaz ise olayda bir ihmal olduğunu savunarak, "Böyle bir mantık var mı. Bir ihmal var. Bir önlem almadan feribotu nasıl kaldırırsın" diye yakındı.

Minik Ece'nin cenazesinin Halkalı Hoca Ömer Çetinsaya Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA