Mısır'daki Gösterilere Polis Müdahalesi

Mısır'ın başkenti Kahire başta olmak üzere birçok kentte cuma namazı sonrası düzenlenen darbe karşıtı gösteride 2 protestocu hayatını kaybetti. Polis, 43 göstericiyi gözaltına alındı.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, başkentin Elf Mesken bölgesinde cuma namazı sonrası "Sokaklar bizim, kurtuluşa kadar beraberiz" adı altında düzenlenen gösteriye polisin yanı sıra sivil giyimli kişiler müdahale etti. Olayda darbe karşıtı göstericilerden birinin başına kurşun isabet etmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Ülkenin Başkenti Kahire başta olmak üzere, Beni Süveyf, Asyut, Eş-Şarkiyye, Kefr eş-Şeyh, Minya, kuzeydeki Nil Deltası, İskenderiye'de Burcul Arab ve Muharrem Beg bölgelerindeki yürüyüşlere polis güçlerinin müdahale etmesi üzerine meydana gelen arbede de çok sayıda göstericinin yaralandığı bildirildi.

Yaralıların çevre hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.
Güvenlik güçlerinin protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfek kullandığı, göstericilerin de polise taş ve havai fişekle karşılık verdiği olaylarda 43 göstericinin gözaltına alındığı belirtildi.
Göstericiler Rabia işareti yaparak, ordu ve polis aleyhine sloganlar attı. "Darbeci yönetimin" düşmesini isteyen dövizler taşıyan göstericiler, hapishanelerdeki darbe karşıtı aralarında kadınların da bulunduğu 20 bin tutuklunun serbest bırakılmasını talep etti. Ayrıca darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin dönmesi için çağrıda bulunuldu.
Kaynak: AA