Antalya'da 'Öğrenci Koçluğu' Semineri

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü tarafından Antalya ve ilçelerinde bulunan devlet okulları, özel okul ve dershanelerde görev yapan rehber öğretmenlere yönelik "Öğrenci Koçluğu" semineri düzenlendi.

Harrington Park Otel'deki seminerde konuşan Gelişim Danışmanı ve Eğitmeni Elif Duru Gönen, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra IQ'nun her 10 yılda 3 puan arttığını belirterek, öğreten bir kuşakla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Gençlerin kafasında pek çok soru olduğunu ve bu soruların yanıtlarının hiçbir yerde bulunmadığını belirten Gönen, gençlerin ergenlik dönemi gibi çok zor geçen bir dönemde, meslek seçimi gibi hayatının en önemli kararlarından birini vermek durumunda olduğunu kaydetti.

Ergenlik döneminde gençlerin en önemli yardımcısının koçlar olduğunu söyleyen Gönen, öğrenci koçunun bilinenin aksine, fikir ve öneri vermemesi gerektiğini dile getirdi.
Gönen, şöyle devam etti:
"Gençlerin önünde hangi adımları atacağı, bu adımları atmak için hangi basamakları çıkması gerektiği, bulunduğu noktanın doğru bir nokta olup olmadığı, hangi alternatifleri değerlendirmesi gerektiği gibi pek çok soru var. Aslında bu soruların yanıtı, aile büyüklerinde de öğretmenlerinde de yok. Dolayısıyla bu soruların yanıtlarını verecek birine değil, bu dönemde yanında duracak, yardımcı olacak, onu olduğu gibi kabul edecek birine ihtiyacı var. Bu kişilerin başında da rehber öğretmenler geliyor."
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer ise yurt dışında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü projesine benzer birçok örnek olduğunu belirterek, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün akademik ve idari bakımdan tümüyle Ankara'daki ODTÜ'ye bağlı olduğunu anlattı.
Konuşmaların ardından, seminere katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA