Artvin'de Düzenlenen Törenle 6 Ambulans Hizmete Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Artvin'e gönderilen 6 ambulans, düzenlenen törenle hizmete başladı.

Valilik binası önünde düzenlenen törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Sağlık Müdürü Hakan Hacısalihoğlu, AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe, daire amirleri, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, törende yaptığı konuşmada, son 10 yılda sağlık sektöründe ciddi ve önemli değişimlerin yaşandığını belirterek, insanlar için en önemli şeyin yaşam kalitesi olduğunu söyledi.

Ambulansların kentte acil vakalara ulaşmada büyük başarısı bulunduğunu anlatan Vali Cirit, "Bu ambulanslarla gençleştirme operasyonu da gerçekleşmiş oldu. İl merkezindeki vakalarda hastalarımıza ilk on dakika içerisinde yüzde 95'lik oranda ulaşabilmemiz güzel bir sonuçtur. Amacımız vakalara daha kısa sürede ulaşabilmeyi sağlamaktır. Kırsallarımız uzak ve fiziksel şartlardan dolayı ulaşımda aksamalara neden olabiliyor. Ben burada özveri ile çaba gösteren sağlık personelimizin tamamını kutluyorum. Bu ambulanslarda görev yapacak arkadaşlarımıza kazasız ve başarılı çalışmalar diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise şehrin nüfusunun üç yıl öncesine göre 5 bin artışla 169 bine ulaştığını anımsatarak, şunu kaydetti:
"Bu rakamlar ilimizdeki göçün durduğunu gösteriyor. Aynı zamanda geriye dönüş gibi tekrar istihdamın sağlanması noktasında güzel bir gelişmedir. Ekonominiz güçlü olursa güzel yatırımlar kazandırırsınız. İşte bunlardan en önemlileri de burada yaşayan insanların yaşam kalitesini arttırma noktasında iki şeyi çok önemsiyoruz. Biri eğitim diğeri sağlık. Sağlıkta üniversitemiz yenilendi, eski bina 6 milyona yakın bir bedelle onarılacak. Hopa Hastanemiz hızla devam ediyor. Arhavi ve Şavşat hastanemiz devam ediyor. Borçka'nın inşallah bu ay içerisinde ihalesi yapılacak. Murgul'da bir arsa problemi var onu da çözmek üzereyiz, kısa zamanda başlayacak. Yani 6 ve 7 tane hastane yatırımı gerçekten Artvin'e çok güzellik katacak."
Konuşmaların ardından Artvin Valisi Kemal Cirit ile beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek ambulansların anahtarlarını görevli personele verdi.
Kaynak: AA