Türk Telekom Girişimcileri Silikon Vadisi'ne Gönderiyor

Türk Telekom, Girişimleri Hızlandırma Programını (PİLOTT) tamamlayan en başarılı üç ekibi Silikon Vadisi'ne gönderecek.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini büyütmek, girişimcileri desteklemek ve onlarla işbirliği yapmak üzere başlattığı PİLOTT'un ilk çağrı dönemi tamamlandı.
Başvurusu sayısının 382 olduğu programın sonunda 100 bin liralık girişim sermayesini almaya hak kazanan şirket, bireysel ve kurumsal kullanıcıların pratik, hızlı ve ekonomik bir şekilde mobil uygulamalarını oluşturmalarına imkan veren servis olarak yazılım (SaaS) tabanlı uygulama platformu MobiRoller oldu. Ekiplerden cubic.fm, dinleyicilerine günlük aktivitelerine, lokasyon ve hava durumu bilgisine uygun müzikler sunmanın yanında kişilerin müzik keşfetmesini ve sosyal bir ortamda başkaları ile paylaşabilmesini sağlıyor. PEAK ise binalardaki iç hava sıcaklığını akıllı senaryolar ile optimum derecede tutarak bireysel ve kurumsal müşteriler için enerji ve maliyet tasarrufu sağlıyor.
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan söz konusu üç ekip Google, Facebook, Twitter gibi önde gelen şirketlerin Silikon Vadisi'ndeki merkezleri ile UC Berkeley ve Stanford Üniversiteleri'ni ziyaret edip oradaki girişimci ve yatırımcılarla görüşme imkanı bulacak.
-Her ekibe 10 bin liralık çekirdek sermaye
PİLOTT süresince ekiplere 10 bin lira çekirdek sermaye, Türk Telekom Genel Müdürlüğünde ofis alanı, Türk Telekom yöneticileri ve iş dünyasının önde gelen girişimci ve yatırımcılarından mentorluk ve yönetim danışmanlığı ile girişimcilere özel tasarlanmış eğitim imkanları sunuldu.
12 hafta süren ikinci faz boyunca ekipler, potansiyel müşterilerinden geri bildirim toplamaya, mentorlarıyla beraber işbirliği modelleri üzerinde çalışmaya ve prototip ürünlerini geliştirmeye devam etti. Ekipler program süresince her cuma yapılan "PİLOTT Mentor Oturumları"nda, Türk Telekom yöneticilerinden, Türkiye'nin önde gelen girişimci ve yatırımcılardan geri bildirim alma fırsatı buldular.
PİLOTT girişimleri ayrıca "PİLOTT Yatırımcı Oturumu"nda yatırımcılarla bir araya gelerek onlara sunum yapma imkanı elde etti.
Kaynak: AA