Ödemiş Belediye Meclisi Yine Bol Tartışmalı

Ödemiş Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı Bekir Keskin başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Ödemiş Eğitim Vakfı’nın Sabancı Vakfı Hibe Desteği Programı için hazırladığı projeye belediyenin yerel ortak olma talebi tartışmaya neden oldu. AK Parti’li meclis üyesi Hayrettin Özbudak ve Başkan Bekir Keskin arasında polemik yaşandı.
Toplantıda CHP’li üye Mustafa Ali Fırtına’nın devamsızlık nedeniyle üyeliğinin düşürülmesi görüşüldü. Hem AK Parti’li, hem de CHP’li üyeler Fırtına’nın üyeliğinin düşürülmemesi yönünde oybirliğine vardı.

İÇKİLİ YERLER KROKİSİ AYNEN KORUNDU
Geçen ayki toplantıda “4. Murat” polemiğine yol açan içkili yerler krokisi bu ay da meclis gündemine geldi. Emniyet’ten alınan görüş doğrultusunda mekanların tek tek içkili yer ilan edilemeyecek olması nedeniyle içkili yerler krokisinin herhangi bir ekleme ve değişiklik olmadan aynen korunmasına oybirliği ile karar verildi.

Toplantıda bazı imar değişikliklerinin yanı sıra belediye bünyesindeki kadro değişiklikleri ele alınarak oybirliği ile kabul edildi. Bütünşehir Yasası kapsamında Gölcük beldesi ile Bıçakçı köyünde yapılabilecek kamulaştırmalar ise İmar ve Plan-Bütçe Komisyonları’na havale edildi.

ÇOCUK GELİN ARAŞTIRMASI TARTIŞMALARI
Toplantı gündemine ek olarak üç gündem maddesi daha görüşüldü. Ödemiş Eğitim Vakfı’nın (ÖDEV) Sabancı Vakfı destekleme programından yararlanmak üzere hazırladığı Ödemiş ve yöresinde çocuk gelin araştırması projesine Ödemiş Belediyesi’nin yerel ortak olma talebi mecliste geniş tartışmalara yol açtı.

AK Part’li üyelerden Hayrettin Özbudak, “Ödemişimizde böyle bir durum yok, araştırmaya gerek yok. Böyle bir projeyi ben benimsemiyorum, yakıştıramıyorum” dedi.

Bunun üzerine Başkan Bekir Keskin de, “Bu proje zaten bir bilimsel araştırma projesi. Çocuk gelin varsa bunu ortaya koyup çözüm üretecek bir proje. Projenin amacı araştırma. Ödemiş’in uzak köylerinde böyle bir durumun olup olmadığını araştırılmazsa nasıl bilelim” dedi.

Özbudak’ın “Önüne gelen projeyi meclise taşıyıp destekleyecek miyiz” sözleri sonrası tartışma büyüdü. Keskin, ÖDEV’in “önüne gelen” bir vakıf olmadığını, çağdaş, laik bir vakıf olduğunu ve şimdiye kadar Ödemişli gençlerin eğitimine büyük katkılar sunduğunu hatırlatarak, Özbudak’ın “önüne gelen” tabirini kullanmasının son derece üzücü ve yanlış olduğunu dile getirdi.

Tartışmaların uzaması üzerine Keskin, ilgili maddeyi oylamaya sundu. Ödemiş Belediyesi’nin yerel ortaklığı CHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla meclisten geçti. Daha sonra ÇEKÜL Vakfı’nın Sabancı Vakfı destekleme programından yararlanmak üzere hazırladığı “Ödemiş kadınları” projesine Ödemiş Belediyesi’nin yerel ortak olma talebi ele alındı. Bu talep de CHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla meclisten geçti.

“ÜLKEMİZ NASIL YÖNETİLİYORSA, ORADAN FEYİZ ALIYORUM”
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde de polemikler devam etti. Bu bölümde yeniden söz alan AK Parti’li Özbudak, “Muhalefetin sesini neden susturmak istiyorsunuz? Bizi konuşturmuyorsunuz, istemiyorsanız hep susalım” şeklinde konuştu.

Keskin, Özbudak’a yanıt olarak, “Ülkemiz nasıl yönetiliyorsa, oradan feyiz alıyorum” deyince salondan alkışlar yükseldi. Toplantının tamamlanmasının ardından Keskin ve Özbudak koridorlarda da tartışmaya devam etti.
Kaynak: İHA