Tbmm Başkanvekili Akşener, Amasya'da Açıklaması

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Yapacağı şey, teknik olarak bu kaseti, bu ses kaydını inceletmektir, onun sonuçlarını da paylaşmaktır" dedi.

Akşener, Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen MHP'nin merkez ve ilçe belde belediye başkanlarının tanıtım toplantısına katıldı.

Burada, partililere seslenen Akşener, iktidarı eleştirerek, 28 Şubat postmodern darbesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat'ta bankaların kendini Cumhuriyetin bekçisi olarak ilan edenler tarafından soyulduğunu belirten Akşener, "O gün Cumhuriyeti koruduğunu iddia edenler 1999'a kadar Türkiye'nin 50 milyar, bazı hesaplamalara göre 60 milyar dolarını çaldı" dedi.

Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"28 Şubat ile bugün arasında ne fark var? O gün zulüm yapanlar o gün haksızlık yapanlar, dediğim gibi, Cumhuriyeti koruduğunu iddia eden Cumhuriyetin sahibi olduğunu iddia eden, tanımlayan arkadaşlardı. Bugün 17 Aralık'ta bir sabah bir uyandık. Allah Allah, Türkiye soyulmuş. Kim soymuş? Muhteremler soymuş. Makus kaderimiz değişmiyor. Dün Cumhuriyeti koruyanlar soydu. Bugün kendilerini Müslüman olarak tarif edenler soydu. Demek ki neymiş, hırsızlık aynı, aktörler farklı; hırsızlık aynı gerekçeler farklı. Yolsuzluk aynı niyetler farklı. 17 Aralık sabahı hepimizin içini ürperten bir sonuç ile karşılaştık. Türkiye soyulmuş. Hem de nasıl soyulmuş, bakanlar ve bakan çocukları tarafından soyulmuş."
Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmalara değinen Akşener, "Malum bir kaset düştü ortaya. O kaset üzerinde muhtelif tevatürler var. Fakat ben eski İçişleri Bakanı olarak konuşuyorum, böylesini ilk defa duydum. Hem montaj, hem dublaj... Montaj, herkes öğrendi zaten nasıl yapıldığını, onu anlatmam gerekmiyor. Konuyu biliyorsunuz herkes bu konunun eksperi oldu. Ama bir dublaj konusu var. Soru bir, bu dublajı Sayın Başbakan ile oğlunun sesini bir kişi mi taklit etti. Cevap, hayır. Soru iki, elektronik olarak mı taklit edildi? Şimdi burada durmamız lazım. Dünyada kriminal dediğimiz konularla ilgili değişmeyen bazı kurallar var. Bir, parmak izi. Herkesin parmak izi kendine aittir. İki, retinalarımız, her bir insanın retinası birbirinden farklıdır. O da aynı parmak izi gibidir. Üç, DNA meselesi her insanın DNA'sı kendine özgüdür. Dördüncüsü sestir. Her ses kendine özgüdür. Aynı parmak izi gibidir. Bildiğim kadarıyla dünyadaki yüksek teknoloji, henüz elektronik olarak bu ses taklidini oluşturacak bir yazılımı geliştirmedi" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak böyle bir şeyin olamayacağını, olmaması gerektiğini söylediklerini belirten Akşener, "Temennimiz montaj olması. Amma velakin bu travmayı, bu kafalarımıza asılı soru işaretini ortadan kaldırmak Sayın Başbakanın görevidir, ödevidir, mecburiyetidir. Yapacağı şey, teknik olarak bu kaseti, bu ses kaydını inceletmektir, onun sonuçlarını da paylaşmaktır" şeklinde konuştu.

Akşener, daha sonra MHP Amasya Belediye Başkan Adayı Fatih Coşar ve ilçe belediye başkan adaylarına 30 Mart yerel seçimleri için destek istedi.
Kaynak: AA