Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Hatay'da Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz ne diyoruz; sizler için buradayız, sizler için çalışıyoruz. Çok söze gerek yok, iş yapmak lazım biz iş yapıyoruz" dedi.

Antakya Cimnastik ve Antakya Spor Salonu'nun temel atma törenine katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, açılışını gerçekleştirdikleri iki tesisin yaklaşık 5 milyon 600 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Çok kısa süre içerisinde AK Parti Hükümetine yakışır bir şekilde her iki tesisi de hizmete açacaklarını ifade eden Kılıç, "Biz ne diyoruz; sizler için buradayız, sizler için çalışıyoruz. Çok söze gerek yok. İş yapmak lazım. Biz iş yapıyoruz. Dolayısıyla sizden tek bir söz istiyorum. Bu tesisleri kullanıma hazırladığımızda sizlerden rica ediyorum bu tesisleri kullanın. Bundan dolayı da kendinizi lütfen şanslı sayın. Çünkü sizden önceki nesiller anneleriniz, babalarınız bu imkanlara sahip değildi. Sizler bu imkanlara sahip oldunuz" diye konuştu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise Türkiye nüfusunun aşağı yukarı 30 milyonunun 30 yaşın altında olduğunu belirterek, "Bu bizim için hem avantaj hem de dezavantaj olabilir. Eğer bu 30 milyonluk genç nüfusu iyi yetiştirirsek, eğitim verirsek, arkasından da bunları sportif ve kültürel faaliyetlerle iyi hazırlarsak, Türkiye'nin gücüne güç katacak yeni bir enerji oluşmuş olur" dedi.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ise Hatay'da 28 ayrı noktada değişik spor tesislerin yapımının devam ettiğini hatırlattı.
Konuşmaların ardından Kılıç ve protokol üyeleri, iki tesisin temelini butona basarak attı.
Kılıç, daha sonra geçen yıl Nisan ayında Antakya'dan İçel'e giden öğrencileri taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Nazife Nur Pehlivan ve Zeynep Sena Özyılmaz'ın ailelerinin evine taziye ziyaretinde bulundu.
Kaynak: AA