Ayşe Nine'nin Barınma Sorununa İmece Usulü Çözüm

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde köy imamı ve öğretmenlerin öncülüğünde bir araya gelen köylüler, eşini 20 yıl önce kaybeden ve yalnız yaşayan 81 yaşındaki Ayşe Sarıtop'un barınma sorununu konteyner satın alarak çözdü.

Alifakı Köyü İmamı İlyas Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün yaşlılarını ziyaretleri sırasında Ayşe Sarıtop'un yaşadığı ortamı görüp, ihtiyaçlarını tespit ederek yardım yapma kararı aldıklarını söyledi.

Sarıtop'un yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı hareket kabiliyetinin de zayıf olduğunu anlatan Karagöz, daha sağlıklı bir ortamda kalması için yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Öğretmenlerin, köylülerin ve hayırseverlerin desteğiyle kısa sürede bütün ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade eden Sarıtop, şöyle devam etti:
"Ayşe Nine'nin evinin çok kötü durumda olduğunu gördük. Çatısı akıyor, duvarları dökülüyordu. Evini tamir etmeye kalksak birkaç ay sürecek ve kış gününde zor olacaktı. Tamir etmek yerine daha kısa çözüm olarak iki gözlü konteyner ev yaptırmaya karar verdik. Öğretmen arkadaşlarımızın yardımları ve köylülerin kampanyaya verdiği destekle 5 bin 700 liraya içerisinde banyo, tuvalet ve mutfağı olan 21 metrekarelik konteyner ev satın aldık. Montaj işlemi tamamlandı ve Ayşe Nine'nin kullanımına sunuldu."
Karagöz, ayrıca destekler sayesinde ev eşyalarının da değiştirildiğini kaydetti.

Yeni evine taşınan Ayşe Sarıtop ise "Sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşıyorum. Allah sebep olanlardan razı olsun. Herkese çok teşekkür ederim" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Kaynak: AA