New York'ta ''küçük Ada Devletleri Uluslararası Yılı Resepsiyonu'

Gelişmekte olan ''Küçük Ada Devletleri Uluslararası Yılı''nın ilanı dolayısıyla New York'taki Türkevi'nde resepsiyon verildi.

Ev sahipliğini Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, ada devleti Nauru Daimi Temsilcisi Marlene Moses ve BM Ekonomik ve Sosyal İşler Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo'nun yaptığı resepsiyona Nauru Cumhurbaşkanı Baron Waqa'nın yanı sıra Samoa Başbakanı, Barbados ve Morityus'un dışişleri bakanları katıldı.

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Çevik, insan hayatı için çevre ve su kaynaklarının önemine değinerek, iklim değişikliğinin tüm insanlığı tehdit ettiğini söyledi.


Küresel sorunlara hiç kimsenin gözünü kapatamayacağını vurgulayan Çevik, Türkiye olarak ada devletlerinin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı.
Çevik, 1-4 Eylül tarihlerinde Samoa'nın Apia kentinde yapılacak 3. Uluslararası Küçük Ada Devletleri Konferansı Hazırlık Komitesi Toplantısı'nın bugün başladığını belirterek, toplantının başarılı geçmesi için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Nauru Cumhurbaşkanı Waqa ise küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadelede birlikte hareket etmenin önemini dikkati çekerek, Türkiye'nin ada devletlerine gösterdiği yakın ilgiye teşekkür etti.
Resepsiyonda Türk mutfağından çeşitli örnekler misafirlere sunuldu, ada devletlerinden gelen müzik gruplarının performansına bazı misafirler danslarıyla eşlik etti.
Kaynak: AA