Tekkeköy Belediyesi Yeni Hizmet Binası 2015’de Tamamlanacak

Samsun-Ordu karayolu üzerinde, yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun karşısında yapımına devam edilen Tekkeköy Yeni Hizmet Binası 19 Mayıs 2015 tarihinde resmi açılışı yapılacak.


16 bin 500 metrekare bir alan da yapımına hızla devam edilen Tekkeköy Belediyesi yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, yaklaşık 19 milyon liralık yeni hizmet binasının resmi açılışını 19 Mayıs 2015'de yapacaklarını söyledi.

Binanın şu anki kat atma işlemlerinin 30 Mart 2014'de kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Hayati Tekin, "Kısa süre önce temelini halkımızla attığımız Tekkeköy yeni hizmet binasının 6. katın tabliyesi atıldı. 7. kat tabliyesi de devam ediyor. Hemen yan tarafında da C blok diye adlandırdığımız kısımda sosyal mekanların olduğu kısmında üst kat tabliyesini hazırlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de havalar böyle giderse inşallah 30 Mart' 2014’e kadar tahmin ediyorum ki binanın tüm tabliyeleri bitirmiş olacağız. Amacımız bu binayı Samsun için anlamlı olan 19 Mayıs 2015'de açılışını yapmak. Bu tarihten yaklaşık 2 ay önce bina normal şartlarda tamamlanacak. Toplam 16 bin 500 metrekare bir alanda kurulmuş olan bu binanın güneyinde ise 2 bin kişilik sosyal imkan sağlayan Konferans ve Düğün salonunu oluşturacağız. İnşallah bunlar birlikte güzel bir kompleks yakalamış olacağız “dedi.

Tekkeköy merkezde bulunan belediye hizmet binası ve eski Kutlukent Belediyesi hizmet binasını kısa zamanda farklı alanlarda değerlendireceklerini belirten başkan Hayati Tekin, "Benim bir diğer hedefim önümüzde ki 2014 Temmuz ya da Ağustos ayında yeni binanın alt katlara taşınmak. Binanın en altında 6 bin 500 metrekare kapalı alan var. Bizim Kutlukent, Tekkeköy, Büyüklü ve Aşağı Çinik belediyelerimizin hepsini kapsayacak bir alandır. Bunu sıkıştırmamızda ki sebep ise Kutlukent ve ilçede bulunan belediye binalarımızın değerlendirmektir. Kutlukent Belediye binası için bir lise yapmak üzere orayı devir edeceğiz. Tekkeköy Belediyesi'nin olduğu yeri ise Tekkeköy Eğitim ve Kültür Merkezi olarak kullanacağız. Erken taşınmanın bize sıkıntı verebilir ama "Kervan yolda düzülür" misali kısa sürelik bir sıkıntının ardından Tekkeköy'ün geleceğini inşa ettiğimiz bu binada inşallah gelecek nesillere güzel bir miras ve Tekkeköy’ün damgasını da ilçenin en güzel yerinde vurmuş olacağız. Bu bizim için göz bebeğimiz olduğu kadarıyla da Tekkeköy içinde abide bir eserdir. bu bize gurur veriyor" diye konustu.
Kaynak: İHA