Kosova’nın Bağımsızlığı Bayrampaşa’da Kutlandı

Bayrampaşa Belediyesi, Kosova’nın bağımsızlığının 6’ncı yılını Kosovalı vatandaşların katılımıyla düzenlediği bir programla kutladı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa’da Balkan kökenli vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bayrampaşa Balkanlar'ın başşehri” dedi.


Kosova’nın bağımsızlığının 6’ncı yılı Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen renkli bir programla kutlandı. Bayrampaşa Kapalı Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen programda Kosova kökenli yüzlerce vatandaş, anavatanlarının bağımsızlığının 6’ncı yılını coşkuyla kutladı. Kosovalı bakan ve milletvekillerinin katıldığı kutlama töreninde ülkenin yöresel müziği eşliğinde folklor gösterisi sergilendi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Kosova’nın bağımsızlığını her zaman desteklediklerini belirterek, “Bu gün Kosova’dan iki tane bakanımız, milletvekilimiz burada. Türkiye Cumhuriyeti milletvekilleri burada. Bütün Kosova’nın ve özellikle Balkanların dernek başkanları burada. Bugün biz Bayrampaşa’da Kosova’nın 6’ncı yıl dönümünü kutluyoruz. Buradan dünyaya sesleniyoruz. Kosova’yı ilk tanıyan ülke olan Türkiye Cumhuriyeti olarak, Biz de Bayrampaşa Belediyesi olarak Kosova’da kalıcı eserlerle yapmış olduğumuz hizmetleri devam ettiriyoruz. Kosova’nın, bu genç cumhuriyetinin kurtuluşu hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bayrampaşa’da Balkan kökenli vatandaşların sayısının bir hayli yoğun olduğunu belirten Başkan Aydıner, “Bayrampaşa Balkanlar'ın başşehri” diye konuştu.

Kaynak: İHA