Müjdat Gezen, Menemen'in Fahri Hemşehrisi

Türk tiyatrosu ve sinemasının duayenlerinden Müjdat Gezen’e, Menemen Belediye Tiyatrosu’nun (MEBET) 15. yılı dolayısıyla hazırlanan ‘İnadına Tiyatro Onur Ödülü’nü almak için geldiği Menemen’den “Fahri Hemşehrilik” teklifi geldi.

Müjdat Gezen, Menemen'in Fahri Hemşehrisi

Menemen Belediye Kültür Merkezi Erdal İnönü Konferans Salonunda gerçekleşen ödül töreni öncesinde sahne alan MEBET oyuncuları; MEBET Sanat Yönetmeni Metin Güler’in Aziz Nesin’in öykülerinden uyarladığı ‘Sultan Palamut’ adlı oyunuyla, 420 kişilik salonu dolduran vatandaşlardan yoğun alkış topladı.

Ödül töreni öncesinde vatandaşlarla soru cevap şeklinde bir sohbet gerçekleştiren Müjdat Gezen; İstanbul doğumlu olsa da kendisini tam bir İzmirli olarak gördüğünü ve İzmir aşığı olduğunu söyledi.

1953’den bugüne sahnelerden kopmayan ve Amatör Tiyatrolarda yetişmiş birisi olarak, amatör tiyatroların desteklenmesi gerektiğine inandığını ifade eden Müjdat Gezen’e ‘İnadına Tiyatro Onur Ödülü’nü Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin sundu. Başkanı Tahir Şahin, Müjdat Gezen’den; Torbalı’dan sonra Kubilay’ın memleketi Menemen’in de ‘Fahri Hemşehrisi’ olmasını istedi. Gezen’in bu teklife cevabı; “İzmir denilince akan sular durur. Hele Menemen olursa çok özel bir yeri var yüreğimde. Onun için sakın ha siz siz olun, bu meseleyi artık üzerine bir çizgi koyarak kapatın. Bundan rahatsızlık duyacağınıza; Kubilay’ın burada görev yapan bir şehit olmasından onur duyun” oldu.

Başkan Şahin, “Fahri Hemşehrimizi kazandık” derken, vatandaşlar ise Başkan Tahir Şahin ve Müjdat Gezen’den, Menemen’deki tarihi Taşhan Çarşısı’nı Sanat Akademisi’ne dönüştürmelerini istedi.
Kaynak: İHA