Kula Sandal Cumhuriyet İlkokulu'nda Bir İlk Daha

Kula Sandal İlköğretim okulu 4/A sınıfı sınıf öğretmeni Mehmet Sadık Duman ve öğrenciler tarafından başlatılan “Her yerde eğitim öğretim” projesiyle öğrencilerin yer ve zaman farkı gözetmeden sınıf dışına çıkarak imkanları dahilinde her yere gidip derslerini uygulamalı olarak işliyor.

Kula Sandal Cumhuriyet İlkokulu'nda Bir İlk Daha

Konuyla ilgili konuşan sınıf öğretmeni Mehmet Sadık Duman “Günümüzde çocuklarımız yaparak ve yaşayarak öğrendiklerini uzun bir süre unutmuyorlar. Ayrıca bu sayede öğrendiklerini yaşam tarzı haline getiriyorlar. Bu haftaki etkinliğimizde çocuklarımız ile birlikte “kendi başına alışveriş yapabilme kabiliyetlerini geliştirmeyi, hangi ürünün hangi markette daha uygun olduğunu fark ettirmeyi, yetişkin bir birey gibi parasını nasıl harcaması gerektiğini öğrenmeyi” amaçladık. Günümüzün sorunu olan lüks tüketiminde önüne geçmek adına yaptığımız bu faaliyet öğrencilerimiz için oldukça güzel ve verimli geçti. Ayrıca, pazar ve market esnafına da göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. dedi
Okul Müdürü Süleyman Sarı ise, "Öğrencilerimizi her alanda, hem sınıf içi hem de sınıf dışı faaliyetlerle yetiştirmeye devam ediyoruz. Yapılan bu etkinlikler sayesinde bilinçli, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA