Çalınan Çelik Para Kasası Boş Depoda Bulundu

KCK tutuklusu Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak’ın evinden çalınan çelik para kasası içindeki eşyalarla birlikte aynı apartmanın kullanılmayan depo bölümünde asayiş polisleri tarafından bulundu.

Çalınan Çelik Para Kasası Boş Depoda Bulundu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde beş gün önce KCK davasından Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak’ın evine giren hırsız veya hırsızlar içerisinde 2 adet ruhsatlı silah, 40 bin lira değerinde ziynet eşyası ve değerli eşyaların bulunduğu çelik para kasasını çalarak kayıplara karışmıştı. Polisin beş günden bu yana aradığı çelik para kasası içindeki eşyalarla birlikte Cizre Asayiş Büro Amirliği ekibi tarafından Budak ailesinin oturduğu apartman dairesinin zemin katında bulunan ve kullanılmayan depoda açılmamış halde bulundu. Cizre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Emre Aktaş, beraberindeki polislerle birlikte beş gün önce yaşanan olayın ardından Budak ailesinin yaşadığı apartmanda tekrardan bir inceleme yaptı. Asayiş ekibinin apartmanda yaptığı incelemede zemin katta bulunan ve kullanılmayan deponun kapısının açılmadığı görüldü.

Bunun üzerine eve bir çilingirci getirildi.

Çilingircinin yardımı ile depo kapısının açılması ile birlikte içeri giren polisler çalınan kasayı depoda açılmamış halde buldu. Olay yeri inceleme ekibinin çelik kasa üzerinde, depoda ve depo kapısında yapmış olduğu detaylı incelemenin ardından Asayiş Büro Amiri Emre Aktaş, Budak ailesi bireyleri önünde kasayı açtırdı. Polis kasanın içinden çıkan eşyaları kayıtlara geçtikten sonra eşyaları Budak ailesine teslim etti.

HIRSIZLAR ÇALDIKLARI KASAYI APARTMANA TERK EDİP KAÇTI
Beş gün önce yaşanan hırsızlık olayında çalınan çelik para kasasının hırsız ve hırsızlar tarafından el arabası ile getirilip apartman deposuna bırakıldığını iddia eden Abdulkerim Budak, olayın yaşandığı gece hem kendilerinin hem de polislerin apartmanı didik didik aradıklarını ancak bir şey bulamadıklarını söyledi.

Budak, beş gün aradan sonra polislerin apartmanda tekrardan bir arama çalışması yaptığını, çalınan çelik para kasasının içindeki eşyalarla birlikte zemin katında bulunan ve kullanılmayan boş depoda açılmamış halde bulunduğunu söyledi.

Kaynak: İHA