Velilerden Lise Bahçesindeki Beton Yığınına Tepki

Eskişehir Ticaret Borsası Anadolu Lisesi bahçesinin arkasındaki beton yığınları mahalle sakinlerinin tepkisine sebep oluyor.

Velilerden Lise Bahçesindeki Beton Yığınına Tepki

Emek mahallesi Temenni sokakta yapılan yağmur suyu toplama çalışmaları sonrasında inşaat atıkları, betonlar ve büyük taşların temizlenmediğini anlatan mahalle halkı, okulun demir parmaklıklarının kırık olmasının, buradan atlayarak okuldan çıkan öğrenciler için kazaya davetiye çıkardığını söylediler. Veliler, okul yönetimince okulun arka bahçesinden çıkışların olmadığı, buranın öğrenciler için tehlike oluşturmadığı söylense de öğle arasında duvarlardan atlayarak, atıkların arasından sokağa inen öğrencilerin durumunun hiç de öyle olmadığını belirttiler.

Sorunu dile getiren mahalle sakinlerinden Rahime Güngör, “Bu taşlar temizlensin bir hafta sonra yine aynı tüm mahallenin pisliği burada. Yatakları bile buraya taşıyorlar. İnşaat ve pislik 2 senedir var, insanlar inşaat pisliğini buraya atıyor, buraya çöp dökülmesin” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Mahalle sakinlerinden Nadir Doğruöz ise yaşananları şöyle anlattı:
“Bir taşeron firmaya yaptırdığı çalışma sonrasında inşaat artıkları burada bırakıldı. İlgilileri arayıp şikayet etmem rağmen geri dönen olmadı.Buraya bir kepçe yollanıp bu pislikler atılacak başka yapılacak bir şey yok.”
Mahalle halkı inşaat firmalarının bu atıklarından kurtulmak istediklerini, mahallelerinin temizlenerek, öğrenciler için daha güvenli ve daha yaşanılır bir yer olmasını istediklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA