Fatih Projesi Kapsamında Kocaeli'de Tablet Dağıtıldı

81 ilde 675 bin öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtılan FATİH Projesi’nde, Kocaeli ilinde de tablet bilgisayarların dağıtımı gerçekleştirildi.

Fatih Projesi Kapsamında Kocaeli'de Tablet Dağıtıldı
479 adet tablet bilgisayarın dağıtıldığı törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki töreni de sinevizyonla canlı olarak yayınlandı.
'Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) projesi kapsamında 401 öğrenci ve 78 öğretmen toplam 470 tablet dağıtıldı. Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, tablet bilgisayarların dağıtılacağı Gölcük İmam-Hatip Lisesi ve İzmit İnkılap Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Tablet dağıtım töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sevgili öğrenciler, sizler bizim için dünyanın en değerli varlığısınız. Geleceğimiz, umudumuz sizlersiniz. Yarının büyükleri sizler olacaksınız. Sizin bilgili donanımlı güçlü olmanız, bizi mutlu edecektir. Geleceğe bakışımızı daha güçlü kılacaktır. Bugüne kadar 140 bin öğrencimize bilgisayar verdik. Analarınızın ak sütü gibi helal olsun. Tek isteğimiz, dünyadan geri kalmayalım. Teknolojiyi takip edelim. Çünkü dünya çok çabuk değişiyor. Bu değişimden geri kalanlar, nal topluyor. Onun için önde olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"Çağımız teknoloji çağı. Teknolojiyi bilmek, kullanmak başarının en önemli anahtarıdır" diyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, "Sizler inşallah bu tabletleri kullanarak bilgiye daha kolay erişeceksiniz. Tabletleri sizin gelecekteki hayatınızı şekillendirmekte ona hazırlanmakta bir yardımcı olarak göreceksiniz. Başbakanımızın dediği gibi, Onun esiri olmak yok. Onu esir almak, kendiniz için onu kullanmak en önemli unsur. Sizler onları kullanarak hayata kendinizi hazırlayacak, ülkemize, milletimize ve devletimize en güzel katkıları yapacaksınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gölcük İmam-Hatip Lisesi ve İzmit İnkılap Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine tabletleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA