Asü'den Tanzanya’ya 'zemzem Çeşmesi'

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) Tanzanya’da kurduğu “Aksaray Üniversitesi Zemzem Çeşmesi” dualarla açıldı.

Asü'den Tanzanya’ya 'zemzem Çeşmesi'

ASÜ çalışanlarının gönüllü katkılarıyla toplanan yaklaşık 15 bin lira, Tanzanya’da su kuyusu açma ve içilebilir suya erişme konusunda faaliyet gösteren bir yardım kuruluşuna gönderildi. İlgili yardım kuruluşu gönderilen parayla, Tanzanya’nın en büyük kenti olan Darüsselam’daki Mtoni Bokorani İlkokulu’nun bahçesine bir kuyu açtırdı ve içilebilir suya eriştikten sonra çeşme yaptırdı. Çeşmeye “Aksaray Üniversitesi Zemzem Çeşmesi” ismi verilirken, tabelaya “Aksaray Üniversitesi Çalışanları Tarafından Yaptırılmıştır” ibaresi de eklendi. Yaptırılan çeşme, 7 Şubat 2014 Cuma günü, dualar eşliğinde düzenlenen törenle açıldı ve Tanzanya halkının kullanımına sunuldu. Törene yöre halkı yoğun katılım sağlarken, Afrikalı çocuklar ellerinde Türk bayraklarıyla bu mutlu günü kutladı.

Böylesi önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bu manada bir ilki temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

İlgili çalışmanın başarıya ulaşmasında en önemli katkının ASÜ çalışanlarına ait olduğunu ve onların yardımseverliği sayesinde bu önemli çalışmanın hayat bulduğunu dile getiren Rektör Acar, “Tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Sağladıkları desteklerle, binlerce kilometre uzaktaki bir Afrika ülkesinin insanlarına umut oldular. Ayrıca, bizim adımıza Tanzanya’da çalışmalarımızı yürüten yardım kuruluşunun tüm mensuplarına da çok teşekkür ediyorum” dedi.

ZEMZEM ÇEŞMESİ’NİN HİKAYESİ 2013 YILINDA BAŞLADI
Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, “Aksaray Üniversitesi Zemzem Çeşmesi”nin hikayesini şu şekilde anlattı: “Düzenlenen konferansın ardından ülkede faaliyet gösteren bazı yardım kuruluşlarının yöneticilerini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde Tanzanya’da yaşanan en büyük problemin su olduğu dile getirildi.

Tanzanya’da, halkın su ihtiyacının, açılan kuyularla giderilmeye çalışıldığını ve bir kuyunun yaklaşık 15 bin liraya mal olduğunu öğrendik. Türkiye’ye döndükten sonra üniversite çalışanlarımızın gönüllü katkılarıyla, kuyu açmak için gerekli olan 15 bin lirayı topladık ve Tanzanya’daki yardım kuruluşuna gönderdik. Onlar da, üniversitemiz ve çalışanlarımız adına bir kuyu açıp, çeşme yaptırdılar.”
Rektör Acar, bu ve benzeri tüm sosyal sorumluluk projelerine ASÜ’nün her zaman destek vermeye ve öncü olmaya çalıştığının altını çizdi.
Kaynak: İHA