Konyalı Müsteşarlara Hayırlı Olsun Ziyareti

Konya’nın Derbent İlçe Kaymakamı Arif Oltulu ve İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Konyalı Faruk Özçelik ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Kemal Madenoğlu’nu ziyaret etti.

Konyalı Müsteşarlara Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Oltulu ve Belediye Başkanı Acar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Faruk Özçelik ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Kemal Madenoğlu’nu makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaretlerde, Derbent Aladağ Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi de gündeme geldi. Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için başlatılan çalışmayla ilgili gelinen nokta ve son gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulunan Kaymakam Oltulu ve Belediye Başkanı Acar, müsteşarlardan projeye sahip çıkarak gereken desteği vereceklerine olan inançlarının tam olduğunu belirtti.

Aladağ’ın öncelikle turizm bölgesi ilan edilmesi için de resmi ilk adımların atıldığını, hazırlanan resmi yazının Konya Valiliği kanalıyla Ankara’ya havale edildiğini hatırlatan Oltulu ve Acar, bu projenin gerek Konya, gerekse İç Anadolu Bölgesi için önemine dikkat çekti.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ’ın zirvesindeki beyaz örtünün dünyanın en güzel kristal yapısına sahip kar olduğunun bölgede inceleme yaparak rapor hazırlayan konunun uzmanları tarafından da tespit edildiğini vurgulayarak, “Kayak için oldukça uygun bir konumda olan 2 bin 385 metre rakıma sahip Aladağ’ımız ayrıca sahip olduğu 11 kilometrelik pist uzunluğu ile de kayak severler için oldukça ideal ve uygun bir potansiyele sahiptir. Projemizin hayata geçmesi ile birlikte Konya ve çevresindeki yerli ve yabancı turizmi daha da canlandırmak, kış turizmine Konya’nın da katkıda bulunmasını sağlayarak bölgenin sosyo-ekonomik anlamda gelişmesine yardımcı olmak, Mevlana Anma törenleri ve Şeb-i Aruz törenine gelen turistlerin bölgede konaklama sürelerini uzatmak ve bölge turizmine alternatifler kazandırmak istiyoruz. Bu sebeple, bölgesel kalkınma niteliğinde olan bu projenin Konya kadar ülkemiz için de önemini çok büyüktür” dedi.

Bakanlık müsteşarları da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, projeye sahip çıkarak gerekli desteği vereceklerini belirtti.

Kaynak: İHA