Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hızal Açıklaması

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleriyle dul ve yetimlerine faizsiz konut kredisine ilişkin, "2014 yılı itibarıyla faizsiz konut kredisinin toplam limiti 79 bin TL'dir. ​Bu krediden faydalanmak için öncelikle bir dilekçeyle SGK'dan hak sahibi belgesi istenmektedir. Gelen evrakla birlikte alacağınız evin tapusuyla Ziraat Bankasına müracaat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Hızal, dernek binasında yaptığı açıklamada, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleriyle dul ve yetimlerine açılacak faizsiz konut kredisiyle ilgili yeniden düzenlenen yönetmelik hakkında bilgi verdi.
Şehit ailelerine tanınan sosyal haklara değinen Hızal, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden aziz şehitlerimizin geride kalan anne, baba, eş ve çocukları ile gazilerimize ve ailelerine gerekli haklar verilmiştir. Gerekli bakanlıklarla yapılan görüşmeler neticesinde bazı kanunlarda değişiklikler yapılarak şehit ailelerimize ve gazilerimize sosyal ve ekonomik imkanlar sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.
Hızal, şunları kaydetti:
"Bu çıkan kanunla birlikte 3713 sayılı kanun (Terörle Mücadele Kanunu) kapsamına girmeyen şehit ailelerimize ve gazilerimize muhtaçlık şartı aranmadan maaş bağlanmıştır. Dün itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 28912 sayılı yönetmelikle (Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik) faizsiz konut kredisi hakkı tanınmıştır. Ben öncelikle, bu kanunların çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yönetmeliğin detaylarına girecek olursak, öncelikle 2014 yılı itibarıyla faizsiz konut kredisinin toplam limiti 79 bin TL'dir. Bu krediden faydalanmak için öncelikle bir dilekçeyle SGK'dan hak sahibi belgesi istenmektedir. Gelen evrakla birlikte alacağınız evin tapusuyla Ziraat Bankasına müracaat edilmesi gerekmektedir."
Dernek Başkanı Mustafa Hızal, bu yönetmelik değişikliğiyle Sivas ve ilçelerinde 50 şehit ailesi ile 20 gazi ve yakınının daha faizsiz konut kredisi imkanından faydalanacağını belirtti.

Kaynak: AA