Görme Engellilere Önce Alfabe Sonra Kur'an Öğretimi

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursta görme engellilere önce Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğretilmeye başlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engelli öğrencilerin başvurusu üzerine kurs açtıklarını ve Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğrettiklerini söyledi.

Müdürlüğe bağlı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen kursa 18 ile 50 yaş arasında değişen 6 görme engellinin katıldığını belirten Kütük, "İki öğrencimiz Kur'an-ı Kerim okumaya geçti. Biz bu şekilde, Isparta Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü olarak engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.

Öğretici Merve Kalay, projeyi müftülükle ortak başlattıklarını ifade ederek, "Görme engelli bir arkadaşıma Kur'an öğretme hayaliyle başladım bu işe. Kurstaki görme engellilere ilk önce Braille alfabesini takozlarla öğrettik, parmakların hissini bu şekilde geliştirdik, daha sonra kabartmalı cüzlere geçtik" diye konuştu.

Kursta Kur'an öğrenen 43 yaşındaki görme engelli Fatma Ersoy ise "En büyük hayalim gerçek oldu. Kur'an okudukça kalben mutlu oluyorum. Bu hizmeti yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA