Safranbolu’da 40. Park Hizmete Açıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan konsept parkların açılışları devam ederken, Safranbolu devlet hastanesi yolu üzerinde yapımı tamamlanan 40. park olan Sağlık Parkının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Safranbolu’da 40. Park Hizmete Açıldı

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, park açılışında, vatandaşlara verdikleri sözleri gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Vatandaşlarla aralarında sözleştiklerini ve 2009 yılında devraldıkları bu bayrağı daha yukarılara taşımak adına verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Aksoy, “2009 yılından bu yana Safranbolu’da yapmayı planladığımız adeta sizlerin oyunu alırken söz verdiğimiz sizinle aramızda vekalet sözleşmesi yaptığımız hususları tek tek gerçekleştirmenin onuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 2009 yılında seçim alanlarına çıktığımızda hemşerilerimize söz verdik dedik ki Safranbolu’yu yaşanılabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz. Şükürler olsun ki bugün Safranbolu’nun havası tertemiz suyu tertemiz sokakları tertemiz parkları bahçeleri pırıl pırıl hale geldi. Tam 38. inci parkımızın inşallah bugün açılışını yapıyoruz. Bundan sonrakileri de inşallah birlikte açacağız. Yine Kent Parkı var daha sonra yapacağımız büyük Gümüş Parkı var sırada bunlarda geliyor inşallah. 2009 yılında yola çıkarken siz bize bir vekalet verdiniz dediniz ki biraz önce söylemiş olduğum hususları gerçekleştirmek için seni şehrin emin tayin ediyoruz bu vekaletin süresi 30 Martta doluyor. Bu vekaleti tekrar yenileyecek misiniz? Allah ömür verirse önümüzdeki dönemde tekrar bizlere bu vekaleti verirseniz bundan sonra Safranbolu’nun geleceğini inşa edecek yatırımlara başlayacağız. Safranbolu’da bir milyonluk turist konaklatacak Safranbolu’ya bir yılda 100 milyon liralık para girdirecek projelerimizi inşallah başlatıyoruz. Bu süreçte gerek çarşı bölgesine yapacağımız yatırımların gerekse şehir içerisine yapacağımız yatırımların bir buçuk yıldan bu yana ön hazırlıklarını yapmaktayız. Adımlarını attık sözlerini söyledik projeleri ortaya çıkarttık ama bakıyorum ki bazı siyasi parti temsilcilerimizin, adaylarımızın broşürlerinde bizim projelerimiz, önceden ifade ettiğimiz, yola çıktığımız projelerimizi koymuşlar. Sanki kendi projeleri gibi bunları halkımızın önüne koymaya gayret ediyorlar. 2009 yılından bu yana çok güzel bir hizmet anlayışı ile Safranbolu’nun duraklarını caddelerini yani bu şehirde yaşayan insanların kullanım alanlarını çok düzgün bir hale getirdik önümüzdeki dönemdeki amaçlarımız Safranbolu’da doğan çocukların bu şehirde iş bulmalarını aş bulmalarını ve bu şehirde kendi geleceklerini sağlayacak projeleri üretmelerini sağlamak olacak” dedi.

Hasan Dede Türbesinin de yakında hizmete gireceğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hasan Dede seyir terasını yapacağız. Akça suyu yapacağız, Tabakhane bölgesini yapacağız, Gümüş bölgesini baştan aşağı yenileyeceğiz. Safranbolu’nun girişinden çıkışına Safranbolu estetiği ortaya konulacak gençler için spor alanları yapacağız. Emekliler, için emekli evleri, özürlüler için iş eğitim alanları yapacağız. Safranbolu’ya gelen misafirlerimizi ağırlamak için beş yıldızlı bir otel yapıyoruz inşallah önümüzdeki dönemde bu otellerimizin sayısı birkaç kat artacak. Çünkü Safranbolu’da bir milyon turist konaklayacak biz yaptıklarımızı yapacaklarımızın teminatı olarak gösteriyoruz. Yine birileri diyor ki; hizmetleri benim garantimdir. Efendim bir kere senin duruşunda bir garanti yok ki, bir bakıyorsun sağdasın bir bakıyorsun soldasın bir bakıyorsun bir partinin kapısında seni görüyorlar o partiye müracaat için gidiyorsun bir bakıyorsun bulunduğun partiden istifade etmişsin bir yerlere ışıklar tutuyorsun sonra bakıyorsun ki o partinin tekrar adayısın. İnsanın biraz duruşunda yol tutuşunda olduğu yerde sağlam bir durusu olur.Siz nasıl şehri bunlara emin olarak emanet edeceksiniz bu kavim şehri. Şehri emini demek emin olunan adam demektir yani kendisine güvenilen adam demektir. Sizin partileriniz size güvenmiyor ki halk nasıl güvensin. Biz Allah izin verirse Safranbolu’nun her noktasına hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz hizmetlerimizi halkımızın arzu ve isteği doğrultusunda yapacağız. Safranbolu halkı neyi istiyor ise inşallah biz o isteği onlara sunacağız. Bakın imar planları ile ilgili bir takım söylentiler çıkartıyorlar, Safranbolu’nun yüzde yüz alanının imar planlarını yaptık bu niçin yapıldı biliyor musunuz; 2023 de Safranbolu’yu biz tam 75 bin kişinin yaşadığı bir şehir hale getireceğiz. Şimdiden bu imar planını yapmamış olsaydık şehir bir plansızlık halinde bir gece kondu halinde gelişirdi. Şimdiden bu planı yaptık ki, kim nerede ne geçiyor, yol nereden geçiyor, park nerede yapılıyor, cami nerede, okul nerede şimdi hepsi belli inşallah bu imar planlarımızla Safranbolu gelecekte 2023'de 75 bin nüfuslu bir şehir haline gelecek. Gelecek inşallah bizimle inşa edilecek” dedi.

Konuşmanın ardından parkın kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
Kaynak: İHA