Kastamonu Üniversitesi Kanser Araştırması Yapacak

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, "Kanser araştırmalarının yapılabilmesi için üniversite bünyesinde Deney Hayvanları Üretimi ve Araştırma Birimi kuruldu" dedi.

Aydın, İnebolu Meslek Yüksekokulunu ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İnebolu ilçesinde faaliyet gösterecek söz konusu birimin açılışının, 24 Şubatta yurtdışından gelecek bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

KÜ'nün, eğitim ve araştırma faaliyetlerine büyük önem verdiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
Kanser araştırmaları dahil birçok araştırmanın yapılabileceği ve eğitimlerinin verilebileceği bir birim kurulduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
"Kanser araştırmalarının yapılabilmesi için üniversite bünyesinde Deney Hayvanları Üretimi ve Araştırma Birimi kuruldu. İnebolu Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde kurulan birim için önce, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan deney hayvanlarının üretimi ve kullanımı için izin alındı. Daha sonra yapılan çalışmalarla KÜ Hayvan Deneyleri Etik Kurul Yönergesi, Hayvan Deneyleri Etik Kurulu tarafından onaylandı. "
Aydın, ülkenin kurtuluşunda İnebolu'dan başlayan istiklal yolunun yanına, her türlü bilimsel araştırmanın başlangıcı olan deneysel çalışmaların yapıldığı bir 'bilim yolu' kurmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Birimin kuruluşunda birçok kişi ve kurumun emeği olduğunu aktaran Aydın, "Birimimizin başta üniversitemiz ve Kastamonu olmak üzere tüm insanlığa hayırlı olmasını diler, çalışmalar esnasında yardımlarını esirgemeyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

Daha sonra yüksekokulu gezen Rektör Aydın, okulun müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe'den birimin teknik özellikleri ve açılış hazırlıkları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA