Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Kastamonu’da Hayat Buluyor

Kastamonu’da kadınlar için Mesleki Eğitim projesi hayata geçirilmeye başlandı.

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Kastamonu’da Hayat Buluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin ikinci alt bileşeni olan “Kadın ve Güçlenme” başlığı altında yer alan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş’ın himayesinde Kastamonu’da hayata geçirilmeye başlandı.
Kadınların sosyal ve ekonomik olarak haklarını kazanmaları yönünde verilecek her türlü destek ülkenin geleceğine yatırımdır düşüncesi ile hayata geçirilen projenin amacı, Kastamonu’da yer alan gönül elçileri ile eğitimini yarıda bırakan kadınlara ulaşılarak, eğitimlerini mesleki açık öğretim, açık ortaokul ve açık lisede tamamlamaları yoluyla ikinci bir şans verilmesi, bu sayede toplum ve çalışma hayatına kazandırılması hedefleniyor.

Esma Bektaş’ın himayesinde Kastamonu’da gerçekleştirilen söz konusu projenin uygulama aşamasında, İl merkezi ve ilçelerde mümkün olduğunca geniş kesimlere ulaşılması amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda Kastamonu Valiliği kurumlar arası koordinasyonu sağlayarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Kastamonu’da gönül elçilerinin projede aktif olarak görev alması sağlanırken, ilgili kurumlarla protokoller imzalanarak, proje ile ilgili toplantı ve tanıtım faaliyetleri sürdürülüyor.

Proje doğrultusunda ilk olarak Kastamonu’da halk eğitim ve kuran kurslarına devam eden bayanlardan ve okullarda okuyan öğrencilerin velilerinden projeye katılmak isteyenler tespit edildi. Elde edilen veriler ışığında kurslara devam eden bayanların bir üst öğrenim seviyesine yükseltilmesi için okul kayıtlarına başlanıldı. Projenin uygulama süresinin altı ay olduğu, proje sonunda eğitimleri yarıda kalan bayanların eğitimlerine devam etmeleri, yerel düzeyde ihtiyaç duyulan insan gücü ve mesleklerin ortaya çıkarılması, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, mesleki açık öğretimden mezun olanların istihdam yaşamına katılımlarına aracı olunması ve kişisel gelişimlerini güçlendirmesi amaçlanıyor.
Kaynak: İHA