Kadın Meclisi Üyelerinden Oluşan Folklor Ekibi, Gösteriye Hazırlanıyor

İzmit Belediyesince kurulan halk oyunları ekibi, 48 yaş üstü kadınlardan oluşuyor.

İzmit Belediyesi Kadın Meclisi tarafından kadın halk oyunları ekibi kuruldu. İzmit Kadın Meclisi üyelerinden oluşan 15 kişilik ekibin en genç üyesi 48 yaşında bulunuyor.
Kadınlar, halk oyunları eğitmeni Azmi Yurtkulu nezaretinde çalışmalarını haftanın iki günü sürdürüyor.
İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların "sürekli şiddet gören, ezilmiş, arka plana atılmış" olarak anılmak istemediğini belirterek, "Kadınlar başarı öyküleriyle, güzel çalışmalarıyla gündemde olmak istiyor. Amacımız sıkıntıları yok saymak değil, günlük koşturmaca içinde mola vermektir" şeklinde konuştu.

İzmit Kadın Meclisi olarak iki yıl boyunca yaptıkları çalışmalarda kadınların ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında olduklarını ifade eden Sert, yeni kurdukları halk oyunları ekibiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gösteri sunmak için yoğun şekilde çalıştıklarını anlattı.
Sert, sadece 40 yaş üzeri kadınlardan kurdukları halk oyunları ekibine katılmak isteyen çok sayıda kadın bulunduğunu, kadınların folklor oynayarak günlük sorunlarından bir nebze de kurtularak, stres attıklarını dile getirdi.
Halk oyunları ekibinden Süheyla Doğan ise "Yıllardır böyle bir hayalim vardı. Çocuklarımı teşvik ettim fakat olmadı. Artık yılların özlemini bu ekipte giderecek olmanın heyecanı içindeyim" diye konuştu.

Kaynak: AA