11 Aylık Kocasını Öldüren Kadının Yargılanmasına Başlandı

Samsun’da, kocasını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve müebbet hapsi istenen genç kadının yargılanmasına başlandı.

11 Aylık Kocasını Öldüren Kadının Yargılanmasına Başlandı

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Nehir Tepe (27), çıkan tartışma sonucu kendisini darp eden kocası Ramazan Tepe (41)’yi bıçakla yaraladı. Ramazan Tepe, ağır yaralı kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti

Olaydan sonra Samsun Adliyesi'ne çıkarılan Nehir Tepe, savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Genç kadın, önce nefsi müdafaadan serbest kaldı daha sonra savcının itirazı üzerine bir üst mahkemece tutuklandı.

Nehir Tepe'nin, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" talebiyle yargılanmasına başlandı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında kendini savunan Nehir Tepe, şunları söyledi: "Ramazan Tepe ile 2012 yılının başında tanıştık ve 2012 yılı Aralık ayında evlendik. Her ailede olduğu gibi bizde de zaman zaman tartışmalar oluyordu. Eşimle birbirimizi çok seviyor ve çok mutluyduk. Ancak, eşim beni çok kıskanıyordu. Tek başıma dışarı çıkıp gezmemi istemiyordu. Aramızdaki evlilik, olay gününe kadar problemsizdi ve mutluyduk". İlk problemin o akşam yaşandığını anlatan Nehir Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olay akşamı eve geldi. Kendisine yemek hazırladım. Sadece çorba içti. İçki içerken benim telefonumu eline aldı. Kurcalarken kız arkadaşım Gözde ile gün içinde telefonla görüştüğümü fark etti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencisiyim. Okuldan mezun olmam için birkaç dersim kalmıştı. Gözde ile birbirlerimize notlarımı bildiriyorduk. Gözde ile görüştüğünü anlayınca aşırı kıskançlıktan dolayı tartıştı. Boğazımı sıktı. Beni darp etti. Kendisini sakinleştirmeye çalıştım. Evden çıkıp gitti, 5 dakika sonra geri geldi. Bardağa içki koydu. Benim içmemi söyledi.

Birlikte içtik. Tartışmaya başladı ve yine boğazımı sıktı. Bana tabanca çekip tehdit etti. Mutfaktaki ocakta süt kaynıyordu. Mutfağa gittim."
Ablasına telefon ettiğini belirten Nehir Tepe, sözlerine şöyle devam etti: "Ablama telefon ettim ve ‘bana en yakın uçak biletini ayarla, ayrılacağım ve İstanbul'a gideceğim’ dedim. Bunları duyunca sinirlendi. Kendisine boşanmak istediğimi söyledim. Boğazımı sıkıp beni tekme tokat dövmeye başladı.

Boğuşma sırasında elim mutfaktaki bıçak setine geldi. Bıçağı alıp kendimi öldüreceğimi söyledim. Üzerime gelmeye başladı.

Bir anda karın bölgesini tuttu. Yaralandığını anladım. Polise ve komşulara haber verdim. Bıçağın battığını dahi fark etmedim. Olay gününe kadar mutlu bir evliliğimiz vardı."
Ramazan Tepe'nin annesi Alime Tepe de, "Çok mutluydular. Aralarında daha önce tartışma yaşandığını hiç duymadım. Ramazan'ın bunu kıskandığını duymadım. Ramazan gibi birisini bunun nasıl öldürdüğüne anlam veremiyorum. Benim istediğim bir ömür boyu hapsedilsin. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Savcı, toplanan delil doğrultusunda mütalaasını açıklayarak, Nehir Tepe'nin 'kocası Ramazan Tepe'yi kendisini darp ettiği için haksız tahrik altında eşini öldürmek’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık avukatı, savcının mütalaasına karşı savunma yapmak için süre istedi. Duruşma karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA