Toprak Çarpık Tahliyelerde Akıp Gidiyor

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Aydüştü köyü çevresinde yapılan tahliye kanalların çarpıklığı, tarlaları tehdit ederken, toprağında eriyip gitmesine neden olduğu ifade edildi.

Toprak Çarpık Tahliyelerde Akıp Gidiyor

Şanlıurfa Harran Ovası 1996’da sulu tarıma geçmesiyle birlikte bölgenin ekonomik ve refah seviyesi yükselmiş, sulama ve tahliye kanalların çarpıklığı tarlaları tehdit ederken çiftçiler bu gidişatın ne zaman sona ereceğini merak ediyor.

Harran ilçesi Aydüştü köyü Muhtarı Abdulkadir Görgün, "Milli servet gözlerimizin önünde eriyip gidiyor ve bizler bir şey yapamıyoruz" dedi.

Muhtar Görgün “Çarpık yapılaşmadan dolayı tahliye kanalları tarlalarımızı tehdit ediyor. Milli servet gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Tahliye kanallarının çarpık yapılaşmasından dolayı topraklarımızı ve tarlalarımızı tehdit ettiğini ve bu erozyona karşı bir şeyler yapılması gerektiğini söyledik ancak hiçbir şey yapamadık. Umarım yetkililer sesimizi duyarlar” dedi.

Harran Ovası genelinde yapılan tahliyelerin kanallarının çarpık yapılaşması bölgede ciddi sorun olarak devam ederken, çiftçiler bu sorun için kalıcı önlemler alınmasını istiyor.
Kaynak: İHA