(özel Haber) Vergi Borcu Olana Av Tüfeği Yok

Eskişehir’de av malzemesi satan esnaf, av tüfeği ile tabanca satışlarında vatandaşlardan ‘Vergi Borcu Yoktur’ yazısının istenmesine tepki gösterdi.

(özel Haber) Vergi Borcu Olana Av Tüfeği Yok

Geçtiğimiz yıl 2013 yılının Kasım ayında av tüfeği satışlarında ruhsat alabilmek için müşterilerden ‘Vergi Borcu Yoktur’ kağıdı istenmesine başlandı. Devlet bu sayede vergi borcu tahsilini hedeflerken, vergi borcu bulunan müşteriler av tüfeği alamıyorlar. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından ise av malzemesi satan işletmelerin satışlarının azalmasına neden oldu.

Av malzemesi satan işletme sahibi Aydın Özdemir, uygulama sonrasında satışlarda büyük oranda düşüş olduğunu söyledi.

Müşterilerinin yasanın yürürlüğe girmesinin ardından av tüfeği alırken zorlandığını belirten Özdemir, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Aralık ayı itibariyle tabanca ve av tüfeği almak isteyenlerin hazırlanacak belgeler arasında 'Vergi borcu yoktur' kağıdı isteniyor. Bu bizim sektöre ağır bir darbe vurdu. Ayakta kalma noktasında büyük mücadele veriyoruz. Geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda 5’te 1 oranında satışlarımızda azalma var. Avcıların haklarını arayan ve koruyan sivil toplum kuruluşu var. Ancak bu işin imalatı, toptancılığı ve perakendeciliği yapan bizim gibilerin sesini duyuracak bir sivil toplum kuruluşu yok" dedi.

Kaynak: İHA