Bergama’nın Emitt Maratonu Tüm Hızıyla Sürüyor

Türkiye ve dünya turizm devlerini buluşturan 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, ikinci ve üçüncü gününde de ziyaretçi akınına uğradı.

Bergama’nın Emitt Maratonu Tüm Hızıyla Sürüyor
Fuarın kapılarını halka açmasıyla ziyaretçi sayısı arttı.
Bergama Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Adaylığı’na vurgu yapan ve parşömeni andıran platformla dekore edilen standıyla katılımcıların ve vatandaşların ilgi odağıydı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, standı ziyaret edenlerle tek tek ilgilenerek Bergama’nın UNESCO süreci ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Bergamalı turizmciler de geleneksel ürünlerini tanıttı, işletmelerini anlattı. Bergama’nın tarihi örenyerleri ve turizm işletmelerinin tanıtımının yanı sıra standın en dikkat çeken değerleri Bergama’ya özgü karanfilli leblebi, çam fıstığı helvası ve zeytinyağıydı. Parşömen tablolar da büyük merak uyandırdı.

Bu arada, İstanbul’da yaşayan Bergamalılar fuarın ikinci ve üçüncü gününde de hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Fuarda kentimizi ziyaretçilere tanıtıyoruz ve aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları da aktarma fırsatı buluyoruz. Umarım önümüzdeki EMITT Fuarı’na UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerimizi almış olarak katılırız” dedi.

Kaynak: İHA