Ak Parti Grup Başkanvekili Satır Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, bazı partilerin bölgesel, etnik siyaset yaptığını belirterek, "Türkiye'nin her yerinde karşılıkları yok ve bizim gibi iktidar olma imkan ve ihtimalleri yok" dedi.

Satır, partisinin Antakya 1. Olağan Kongresi'nde, alanlara inme zamanının geldiğini, 2015 seçimlerinden büyük oy oranıyla iftiharla çıkacaklarını söyledi.

Anayasayı değiştirecek bir oy oranıyla meclise tekrar geleceklerini vurgulayan Satır, şöyle konuştu:
"Osmanlı'da eğitimde 'üç z' kuralı uygulanırmış. Zarafet, ziyaret, ziyafet. Zarafetle siyaset yapıyoruz. İnsanları kırmadan, dökmeden. Bize çok ters fikirler söyleyenler de olabilir. Bizim yaptığımızı eleştirenler olabilir. Hakaret boyutuna gelen tavır ve davranışlar da olabilir ama biz, sabırla zarafetle meramımızı anlatmaya çalıştık. Bugüne kadar böyle yaptık, bundan sonra da böyle yapacağız. Ziyaret çok önemli. İnsanları ziyaret ederiz, kendimizi unutturmayız. Ziyafet dediğimiz ziyafet sofraları değil. Birlikte bir sofrayı paylaşmak, bir lokmayı yemek. Bir de Türkiye'nin her yerine eşit davrandık."
Türkiye genelindeki yatırımlara da değinen Satır, ülkenin her yerine hizmetle mükellef olduklarını, herkesin temel hak ve taleplerini yerine getirmek, hizmette sınırsız çalışmak için çabaladıklarından dolayı başarıyı yakaladıklarını kaydetti.

İnsan merkezli bir parti olduklarının altını çizen Satır, şöyle devam etti:
"Parti kurulduğunda Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği bir şey var. 'Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Biz, din, bölge eksenli, etnik siyaset yapmayacağız.' On yıl önce bunları nasıl söylediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz. İnanın, 10, 20 yıl sonra bunları yine söyleyeceğiz. Çünkü bunlar doğru tespitlerdir. Diğer bazı partiler bildiğiniz gibi bölgesel, etnik siyaset yapar ama bugün çuvallamış durumdalar. Türkiye'nin her yerinde karşılıkları yok ve bizim gibi iktidar olma imkan ve ihtimalleri yok. Bu çalışmalarımızla bu düsturla devam edeceğiz inşallah."
İstikrarlı yönetimde Türkiye'de 10 yılda AK Parti iktidarıyla insanlara istikrarlı yönetimin örneklerini gösterdiklerini dile getiren Satır, bunun devamı için de partilerinin tekrar tek başına iktidara gelmesi gerektiğini, bunda herkese görev düştüğünü, 2015 seçimlerinden sandıkları adeta "patlatarak" çıkmak istediklerini söyledi.

- Çözüm süreci
Türkiye'de kardeşlik hukukunu tesis etmeye çabaladıklarını, hiç bir kimsenin diğer kimseye üstünlüğü olmadığı gibi kamu düzenini bozmaya da hakkı ve yetkisi bulunmadığını anlatan Satır, şunları kaydetti:
"Bu konudaki yasal düzenlemeleri de tamamladığınız zaman kamu düzenini istediğimiz noktaya getireceğimizi ümit ediyorum. Diyarbakır Anneleri diye bir konu var. Çözüm sürecinde bizim en büyük destekçimiz kadınlar. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan Kürt kadınlarımız. Çünkü onlar artık ağlamak istemiyor. Batıdaki anneler de şehit vermek istemiyor. Bu sürece 'analar ağlamasın' diye yola çıktık ve aynı şekilde devam edeceğiz. Diyarbakırlı anneler, Diyarbakır Meydanı'nda kamp kurdu ve o annelerin birçoğu Diyarbakır'da malum partinin teşkilatlarında çalışan ailelerin insanları ama dediler ki 'yeter artık, siyaset ayrı, bu yaptığınız ayrı şey. Çocuklarımızı götüremezsiniz, onları geri getireceksiniz, artık burada kan, savaş istemiyoruz.' Diyarbakırlı bu anneler ve Diyarbakır halkı bize bu konuda önemli bir mesaj verdi. Bu sorunun çözümünde o bölgenin insanları çok etkin olacak."
Geçmiş seçimlerde yaşanan sandıklardaki baskıların, antidemokratik uygulamaların geride kalacağına dikkati çeken Satır, "Silah zoruyla, korkuyla aldıkları oyları da alamayacaklar. Çünkü artık o bölgenin halkı uyandı. Biz bu seçimlerde o bölgeden her zamankinden çok daha fazla oy oranı alacağız. O bölge insanları da gerçek, halkın milletvekilleriyle iradesini halktan alan milletvekilleriyle tanışacak, hizmeti görecek. Bu dönem o bölgede çözüm sürecinin getirdiği avantajları göreceğiz ve milletvekili sayımızı da artıracağız. Gelen kamuoyu yoklamalarında bunu özellikle görüyoruz" diye konuştu.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ile AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal'ın da katıldığı kongrede, mevcut başkan Emrullah Gülen'in dışında aday çıkmadı.
Kongrede, partiye yeni katılanlara rozet takıldı, bugüne kadar hizmeti geçenlere plaket verildi.

Kaynak: AA