Abd Taliban Komutanını Pakistan'a Teslim Etti

ABD'nin, Afganistan'da tutuklu bulunan Pakistan Talibanı komutanlarından Letifullah Mehsud ve iki Taliban üyesini Pakistan'a teslim ettiği bildirildi.

Afganistan'da bulunan ABD güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, Amerikan güçlerinin gözetiminde olan 3 Pakistan vatandaşının, dün Pakistan'a teslim edildiği belirtildi.
Söz konusu kararın ABD ve Pakistan arasında devam eden istişarelerin ardından alındığı kaydedilen açıklamada, "ABD güçlerinin gözleminde olan Pakistan vatandaşları, Pakistan'dan uygun güvence alındıktan sonra teslim edildi, bu transferden Afgan hükümetinin haberi yoktu" ifadesine yer verildi.

Daha önce, Pakistan basınında yer alan haberlerde, Afganistan'daki ABD güçlerinin gözetiminde tutulan Pakistan Talibanı komutanı Letifullah Mehsud ve iki diğer Taliban üyesinin Pakistan'a teslim edildiği duyurulmuştu.
Afganistan Devlet Başkanı Sözcüsü Nazifullah Salarzay yaptığı açıklamada, Mehsud'un Afganistan'daki hapishanelerde tutuklu olmadığını bildirmişti.
Pakistan Talibanının ikinci numaralı ismi olduğu belirtilen Mehsud, Afganistan'ın Pervan kentinde bulunan ABD güçlerinin en büyük üslerinden Bagram'da tutukluydu.
Mehsud, 2013 yılında NATO güçleri tarafından Afganistan'ın doğu bölgesinde, Pakistan sınırına yakın bir bölgede yakalanmıştı.
Kaynak: AA