Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcığın'dan Gözaltı Açıklaması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili 17 kişinin daha gözaltına alındığını, 7 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini, tutuklu sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "7 Ekim 2014 günü ilimizin çeşitli semtlerinde güvenlik kuvvetleri yönelik molotofkokteylli, taşlı, el yapısı bombalı saldırı, yolu trafiğe kapatarak lastik yakma, kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlara ait araçlara ve işyerlerine yönelik saldırı eylemleri ile olaylar esnasında Bağlar ilçesinde Riyat Güneş, Ahmet Dakak, Hasan Gökoguz ve Yasin Börü isimli 4 kişinin öldürülmesi ve Y.E isimli kişinin de yaralanması olayına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2014/28812 soruşturma numaralı dosya kapsamında meydana gelen olaylara karıştığı iddialarıyla şüpheliler H.A., R.B., A.G., M.D., C.Y., A.T., H.U., Ü.D., B.D., A.K., A.T., R.Ö., M.K., M.Ş.Y. ile Suça Sürüklenen Çocuklar M.D., A.K.ve Y.O. olmak üzere 17 kişi yakalanarak 6 Aralık 2014 tarihinde gözaltına alınmış olup, 7 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "6-7 Ekim günü Kobani gösterilerinde çıkan olaylar sırasında Yasin Börü, Riyad Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökguz'un öldürüldüğü Y.E.'nin de yaralanmasıyla ilgili tutuklanan kişi sayısının ise 8'e yükseldiğin açıklayarak Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmaların safahati ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA