Kulp'ta Mahalle ve Sokakların Kürtçe İsimleri De Kullanılacak

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Meclisi, ilçe merkezi, 57 mahalle ve 374 sokak isminin yanında Kürtçe isimlerinin de kullanılabilmesi kararı aldı.

Kulp Belediyesi Eş Başkanı Metin Dindar başkanlığında belediye salonunda toplanan Belediye Meclisi, ilçe merkezindeki ve merkeze bağlı mahalle ve sokak isimlerinin yanında Kürtçe isimlerinin kullanılmasını oy birliğiyle karara bağladı.
Toplantı sonrası konu ile ilgili açıklamada bulunan Dinar, yerleşim yerlerinin isim değişikliğinin yapıldığı tarihten günümüze kadar halkın zorluk yaşadığı bir olgu olduğunu söyledi.

Son zamanlarda yapılan yasal değişikliklere dayanarak mahalle ve sokak isimlerinin yanında Kürtçe isimlerinin de kullanılmasına olanak sağlandığını dile getiren Dinar, şöyle konuştu:
"Bizler de, bu yasalara dayanarak ilçe merkezi, 57 mahalle ve 374 sokak isimlerinin yanında Kürtçe isimlerinin de kullanılabilmesi için gündemimize alarak meclisimizde yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle karara bağladık. Yerelde yaşayan bütün yurttaşlarımız arasında Kürtçe isimlerinin kullanılması zaten yaygındı. Halkımızın bu kararı sevinçle karşılayacağından eminim. Şimdiden hayırlı olsun."
Kaynak: AA