Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da 13 ilçenin 6'sında devlet hastanesi bulunmadığını belirtti.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'nın sağlık tesisleri ve personel konusunda büyük eksiklikleri olduğunu ileri sürdü.
Malatya'nın 13 ilçesinin 6'sında devlet hastanesi bulunmadığını, hastane bulunmayan ilçelerde sağlık ocaklarının donanım ve personellerinin yetersiz olduğunu iddia eden Ağbaba, "Bunlardan biri de 300 bin nüfuslu Battalgazi ilçesidir. Battalgazi'nin yanı sıra Doğanyol, Yazıhan, Kale, Kuluncak ve Arguvan ilçelerinde de devlet hastanesi bulunmamaktadır. Arguvan, Kuluncak gibi ilçelerde ciddi rahatsızlıklıları olan vatandaşların, Malatya'ya gitmek için en az 1-1,5 saatlik yolculuğa dayanmalarını beklemek insafsızlıktır" ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yönergenin 5. maddesinde ilçenin coğrafi durum, ulaşım, nüfus gibi kriterleri göz önüne alınarak hastane açılabileceğinin yer aldığını aktaran Ağbaba, Malatya'da ihtiyaç olan yerlere hastane açılmasını istedi.
Devlet hastanesi olmayan ilçelerde, en azından mahallelerdeki sağlık evleri veya sağlık ocaklarının gerekli hizmeti vermesini bekleyen vatandaşların, sık sık ebe-hemşire olmamasından, tesislerin donanımlarının yetersizliğinden yakındıklarını ileri süren Ağbaba, şunları kaydetti:
"Arapgir'in Suceyn'inden, Akçadağ'ın Ortaköy'üne, Darende'nin Yenice Mahallesi'nden, Arguvan'ın Ermişli'sine pek çok mahallede sağlık ocağı olmasına rağmen, ne ebe ne hemşire var. Kırsal bölgelerde yaşayanların sağlığı Allaha emanet."
Kaynak: AA