Üzerlerinde Led İşıklarla Evsizler İçin Yürüdüler

Yılbaşı gecesi evsizlerin yaşam koşullarına dikkat çekmek isteyen Şefkat-Der üyesi bir grup, üzerlerini led ışıklarla donatarak İstiklal Caddesi’nde yürüdü.


Şefkat -Der üyesi bir grup yılbaşı gecesi evsizlerin yaşadığı hayat şartlarına dikkat çekmek amacıyla ilginç bir etkinlik düzenledi.

“Yılbaşı’nda evsizleri ışıklandırıyoruz” sloganıyla Galatasaray Meydanı’nda toplanan bir grup, üzerlerini led ışıklarla donatarak, ellerinde “Evsizleri Düşün” yazılı dövizlerle İstiklal Caddesi’nde yürüdü.

Şefkat- Der Başkanı Hayrettin Bulan, evsizlere kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini belirterek, “Evsizler sadece karda donarak değil, 365 gün hatırlanmasını kalıcı olarak tesisler yapılmasıyla ilgili olarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Evsizler ışıklandırma yapılarak belki farkına varılabilir diye evsizlerimizi ışıklandırmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Maria Mantovan isimli bir kadın, evsizlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Almanya’dan kaçıp Türkiye’ye sığındım. Türkiye’de yeni bir kimlikle yeni bir hayat kurmak isterken kendimi sokaklarda buldum. Türkiye’de sokakta yaşamak hiç bir şey değil. Almanya ve yurtdışında çok zorluklarla karşılaştım. Evsiz olmaktansa yeniden yurtdışına gitmeyi tercih ederim” dedi.

Mantovan, daha önce parklarda yaşadığını belirtti.

Kaynak: İHA