Akü'de 'Sen De Kapat Gözlerini' Adlı Etkinlik

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi 1. Sınıf Engelsiz Yaşam Grubu öğrencileri tarafından "Sen De Kapat Gözlerini" adlı etkinlik düzenlendi.

Organizasyon kapsamında görme engellilerin yaşadıkları sorunlara karşı dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için karanlık bir ortamda yemek verildi.

Karanlıkta yemek yiyen davetliler, görme engellileri anlamaya çalıştı.
Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, etkinliğin engellileri anlama adına oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Yemekte sessizliğin önemli olduğunu ifade eden Yurt, şöyle konuştu:
"Ses olmaması gerekiyor. Çünkü bizler yüksek sesli müzikte yemek yiyemiyoruz. Çatalı yere koyunca gelen sese göre ters ya da düz olduğunu anlıyoruz. Çatalın duruş şekline göre de ağzımızı ayarlıyoruz. Öğrenci arkadaşları bu anlamda kutluyorum."
Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Hakan Erdoğan ise şunları söyledi:
"Onlar da bizlerin karanlıkta yemek yediğini ve ne şartlarda nasıl yemek yediğimizi görmüş oldular. Ben gönüllülerin her zaman bizlerin yanında olmasını, bizlerin yanına gelip kitap okuma noktasından yardımcı olmalarını istiyorum" diye konuştu.

Projeyi ve etkinliği anlatan, Tıp Fakültesi Engelsiz Yaşam Dersi Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Pektaş farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Etkinliğe, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, 6 Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Hakan Erdoğan, Beyaz Ay Engelliler Derneği Başkanı Feyza Kayar, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Deniz Fırat ile birlikte Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA