Ev Kadınının Girişimcilik Hedefi

Ezine ilçesinde, Sosyal YardımlaşŸma Merkezi'nde bazı branşŸlarda düzenlenen kursa katılıp, el işŸi ürünleri yapmayı öğŸrenen ev kadını, bunları satıp, aldığŸı mikro krediyle çamaşŸırhane kurmayı hedefliyor.

Kaymakamlık bünyesinde açılan kurslara katılan Vildan Atar, ilk olarak el becerisini gelişŸtirip, el işŸleri yapmayı öğŸrendi. ǜrettiğŸi ürünleri pazarlayıp, bir miktar gelir elde etmeyi amaçlayan Atar, daha sonra mikrokredi uygulaması kapsamında alacağŸı krediyle ilçede çamaşŸırhane kurmak istiyor.
Atar, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, evinde imal ettiğŸi el örmesi işŸler, butik sabunlar, bebek ve kapı süsü işŸini gelişŸtireceğŸini, bunların satışŸı ve kredi desteğŸiyle ilçe eksikliğŸini hissettiğŸim çamaşŸırhaneyi kısa sürede açmayı planladığŸını söyledi.

Ezine'de çamaşŸırhaneye çok ihtiyaç duyulduğŸunu belirten Atar, şŸöyle konuşŸtu:
"İlçemizde jandarma taburu bulunuyor. LJeşŸitli işŸlerde çalışŸan birçok işŸçi var. Meslek yüksekokulumuzdaki öğŸrenciler bu anlamda çamaşŸırhaneden yararlanabilir. Bu insanların çamaşŸırlarını yıkatabilecekleri bir yer yok diyebilirim. Mesela bir ekmek fırını sahibi, bu fikrime çok sıcak baktığŸını ve imalathanesindeki çamaşŸırları yıkatacak kişŸi aradığŸını bulamadığŸı içinde LJanakkale'ye yıkatmaya götürdüğŸünü, bunun da çok masrafı olduğŸunu, böyle bir işŸ yerini açtığŸımda bana işŸ verebileceğŸini söyledi.

"
Atar, çamaşŸır konusunda çok titiz ve istekli olduğŸunu ifade ederek, "Bu işŸ tam benim aradığŸım tipte. İnsan bir işŸi severek ve isteyerek yapmalı. Severek yapılmayan işŸte başŸarılı olunamayacağŸı kanaatimdeyim. şžu sıralar çok çalışŸıyorum bu işŸi yapabilmek için" diye konuşŸtu.
 
Kaynak: AA