Bedensel Engelli Memur Hayata Sporla Bağlandı

Eskişehir Gelir İdaresi Başkanlığı'nda memur olarak çalışan doğuştan bedensel engelli Yılmaz Kerem Acar (44), futbol, basketbol, bilardo oynayıp, bungee jumping, paraşüt ve dalış sporuyla ilgileniyor.

Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne karnındayken bacaklarının gelişmesinin belli bir süre durmasından dolayı engelli olduğunu belirterek, bacaklarımın olmamasının kendisine hiç engel olmadığını vurguladı.
İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra ODTÜ'de Matematik Bölümü'nü bitirdiğini anlatan Acar, Yaklaşık 20 yıl da matematik öğretmenliği yaptığını bildirdi.
Öğretmenliğin ardından 1,5 yıldır da Eskişehir Gelir Dairesi Başkanlığı'nda çalıştığını ifade eden Acar, şöyle konuştu:
"Sporu çok seviyorum ve hayatımın büyük bir bölümünü kapladı. Halı sahada futbol, oynadım. Eskişehir Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda 4 yıl bulundum. Bilardo sporuyla ilgileniyorum. Boş zamanlarımda bungee jumping ve paraşütle uğraşıyorum. Fırsat buldukça dalış yapıyorum. Bunun ötesinde hayatımın birçok yerinde avantaj sağladı. Dezavantajları avantaja çevirmek gerektiğine inanıyorum. Ailelerin engelli bireylere karşı hassas olması gerekiyor. Özellikle çocukluk döneminde engellerin aşılması için aile çok önemli bir faktör. Ailem bana çok yardımcı oldu. Engelli kardeşlerimize, onların engelini hissettirmeden destek verilmesi gerekiyor."
Kaynak: AA