Şırnak'ta Hudut Güvenliği ve Kaçakçılıkla Mücadele Toplantısı

Şırnak Valiliği'nde ilgili kurumların katılımıyla hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu başkanlığındaki toplantıda, Şırnak sınırları dahilindeki hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinde etkinlik ve eşgüdümün artırılması görüşüldü.
Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve diğer ilgili kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Bedirhanoğlu, Şırnak'ın sınır şehri olması nedeniyle, kaçakçılık ile mücadelesi konusunun önemli olduğunu söyledi.

İlgili kurumların görevlerini yaparken işbirliği içinde çalıştığını ifade eden Bedirhanoğlu, "Şırnak sınırlarımız dahilinde hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinde etkinlik ve eşgüdümün artırılması için koordinasyon ile işbirliğini daha da artırmamız gerekmektedir" dedi.

Kaçakçılıkla mücadelede kurumların karşılaştıkları sorunlar ve ve çözüm önerileri ile bu çerçevede yapılan işbirliğinin tartışıldığı toplantıda, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 3497 Sayılı Kara Sınırlarının Korunması ve Güvenliği Kanunu üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
Kaynak: AA