Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Özel, Mardin Gazeteciler Derneği'ni Ziyaret Etti

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve Adalet Komisyonu Başkanı Bülent Koç Mardin Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Özel, basına önem verdiklerini toplumsal barışa basının önemli katkılar sağladığına inandığını söyledi.

Fısıltı gazetelerinin yaydığı haberlerden basın mensuplarınında rahatsızlık duyduğuna emin olduğunu kaydeden Özel, şöyle konuştu:
"Bizim basına bakış açımız pozitif ve gerçekçidir, zaman zaman meydana gelen olaylarla ilgili anında açıklama yapmak ve basını doğru bilgilendirmek en doğru yoldur. Ancak iddiaları servis etmek yanlış olur. İspatlanmadığı sürece haberlerin sızdırılması kişilere de haksızlık olur. Esas olan masumiyet karnesini korumaktır. Soruşturmanın selameti ve gizlilik esasını göz önünde bulundurarak bize gelen her konuyu hassasiyet ile soruşturuyoruz ve sonucunda kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyoruz"
Adalet Komisyonu Başkanı Koç ise, Mardin'in tarihi ve kültürel değerleri ile yaşanılır güzel bir şehir olduğunu ifade etti.

Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gazetecilerin kamuoyunu doğru bilgilendirmeleri gerektiğini belirten Çelik, "Biz habere ne kadar erken ve doğru bilgilere ne kadar erken ulaşırsak Kamuoyunu doğru bilgilendirmiş olurruz. Bu konuda GEREK sizin gerekse de mülki Amir ve kurum amirlerinin gösterdiği ilgi ve hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu
Kaynak: AA