Öğrencilerin Turizm’de Markalaşma Projesi Sürüyor

Düzce Üniversite Öğrencilerinin Akçakoca’nın Turizmde Markalaşması çalışmaları hızla devam ediyor.

Öğrencilerin Turizm’de Markalaşma Projesi Sürüyor
Akçakoca Belediyesi ve Akçakoca Ticaret Odasının desteği ile Beypazarı'na inceleme gezisi yapıldı.
Medya Öğrenci Topluluğu Öğrencileri tarafından başlatılan ve Akçakoca Yerleşkesinde faaliyet gösteren diğer Öğrenci Toplulukları tarafından da büyük destek gören Gönül Birliği ve Güç Birliği Projesi Hızla Devam Ediyor. 26 Kasımda düzenlenen Akçakoca’nın Turizmde Markalaşması konulu Seminerle başlayan ve Üniversite Öğrencilerinin turizmin geliştirilmesi amacı ile Akçakoca’nın ileri gelenleri ile yaptığı Hafta Sonu Sohbetleri ile ivme kazanan Proje Akçakoca Belediyesi ve Akçakoca Ticaret Odasının sağladığı desteklerle devam ediyor.

Proje Kapsamında Turizmde Markalaşma konusunda örnek olarak alınan Ankara’nın Beypazarı ilçesine bir inceleme gezisi düzenlendi.

Topluluğun Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör, Uzman Hasan Gökçe’nin eşlik ettiği ve Akçakoca Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dinçer Pazvant’ın da katıldığı gezide öğrenciler önce Beypazarı Ticaret Odasında Oda Başkanı Nejdet Çalışkan, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nihat Demirtaş ve Beypazarlı Turizm Girişimcileri tarafından karşılandılar.

Ticaret Odası Toplantı Salonunda Beypazarı’nın Turizm Gelişimi konulu toplantıya katılarak Beypazarı’nın turizm gelişiminde Belediye, yerel halk ve Üniversite öğrencilerinin ortaklaşa çalışarak gösterdikleri başarıyı dikkatle izleyen öğrenciler karşılıklı görüş ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatını da elde ettiler. Öğrenciler daha sonra SSC Tur Ankara Bölge Müdürü Ömer Özcan ve Beypazarlı Turizm İşletmecisi ve aynı zamanda Kokartlı Rehber olan Adem Ertürk eşliğinde Beypazarı turuna katıldılar.
Turda önce Beypazarı Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden öğrenciler, telkari yapımı ve el sanatları kurslarını gezerek Beypazarı halkının özellikle de Beypazarlı kadınların atölye çalışmalarının yerinde görme fırsatı buldular. Ardından Kent Tarihi Müzesi, Yaşayan Müze ve Türkiye’de ilk ve tek olan Türk Hamam Müzesini gezen öğrenciler yılda yaklaşık 400 bin turistin ziyaret ettiği Beypazarı esnafı ile de yakından tanışma fırsatı bularak yerel halkın ve esnafın turistlere yönelik davranışlarını yakından görme fırsatı buldular.

Yorucu gün sonunda Akçakoca’nın turizm gelişimi konusunda katkı sağlayacağını düşündükleri bir çok bilgiye sahip olduklarını düşünen Öğrenciler bu bilgileri ve önerilerini Akçakoca ile paylaşacaklarını önemle vurguladılar. Akçakoca’nın sahip olduğu tarih ve kültürel zenginliklerinin turizme yeterince açılmadığını düşünen öğrenciler özellikle Müzeleşme çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğini ve gerekirse tüm köyleri dolaşarak kurulacak Müze için malzeme toplayabileceklerini belirttiler. Akçakoca Yerel Yönetimi ve Akçakoca’nın ileri gelenleri ile bir araya gelmeye devam edeceklerini belirten öğrenciler Turizmde Markalaşmak için Gönül Birliği Güç Birliğinin önemini bir kaz daha gördüklerini belirterek Akçakoca’da bunun daha kolay gerçekleşeceğini vurguladılar.
Kaynak: İHA