Yörükler, Vali Çiçek'i Ziyaret Etti

Muğla Yörük Obaları Derneğinin kongresine katılmak üzere kente gelen Yörük obaları dernek başkanları, Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Dalaman Yörük Obası Derneği Başkanı Kadriye Efe, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Siviş bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, Yörük kıyafetleri ile ziyarete gelen heyeti makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Türk milletinin özünde Yörüklük olduğunu anlatan Çiçek, "Değerlerinizi, örfünüzü ve kültürünüzü koruduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Kültürünüze sahip çıkmanız çok güzel" dedi.

Muğla'nın çok hoşgörülü, barışçıl, güzel, sevgi dolu ve değerlerine sahip çıkan bir il olması, bu değerlerin korunması için halkının çaba göstermesinde derneklerin de payı bulunduğunu vurgulayan Çiçek, bu birlikteliğin devam etmesini diledi.
Akcan ise kültürel değerlerini yaşatmayı amaçladıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Menteşe, Dalaman, Fethiye, Milas ve Seydikemer ilçelerimizde Yörük obaları derneklerimiz var. Muğla olarak il genelinde tek yumruk, tek ses, tek vücuduz. Birlik ve beraberlikten güç doğar mesajını vermeye çalışıyoruz. Yörükler her zaman hoşgörünün sembolü olmuştur. Büyük millet olmak kolay değil. Onun bilincindeyiz."
Akcan, daha sonra Yörüklerin kullandığı çarık, çorap, yün pantolon, kuşak, cepken, gömlek, başörtüsü gibi kıyafetlerinin özellikleri hakkında bilgi verdi.
Ziyarette heyet, Vali Çiçek'e keyfiye (gökkuşağı renklerinin işlendiği örtü), sarı yağlık, deri çarık, yün çorap ve kasket hediye etti.
Kaynak: AA