Milletvekili Yurttaş’tan Manisa’ya 400 Yataklı Modern Hastane Müjdesi

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak 400 yatak kapasiteli hastane hakkında bir açıklama yaptı.

Milletvekili Yurttaş’tan Manisa’ya 400 Yataklı Modern Hastane Müjdesi

Yurttaş, inşaat yapım ihalesinin 22 Ocak 2015 tarihinde yapılacağı müjdesini verdi. Sağlıkçı kökenli AK Parti Milletvekilleri ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun birlikte yaptıkları kahvaltılı istişare ve değerlendirme toplantısı sonucu, Manisa yatırımlarını da görüştüklerini belirten Yurttaş, basına bir açıklamada bulundu.
Dr. Muzaffer Yurttaş, Sağlık Bakanlığı tarafından genel bütçe kaynaklarından yapılacak olan hastanenin Merkez Efendi Devlet Hastanesi yanına yapılacağını belirterek "6 bloktan oluşacak hastane 68.277 metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastanede 80 adet tek kişilik, 160 adet çift kişilik oda bulunacak. 105 poliklinik, 17 diyaliz yatağı, 10 görüntüleme odası, 41 yoğun bakım yatağı, ketem ünitesi, helikopter pisti ve 1200 araçlık otopark bulunacak” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, hastane bünyesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi, Yanık Merkezi, Tüp Bebek Merkezi de bulunacağını belirterek "Acil servis ve diğer ünitelerle birlikte Manisa’nın büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan hastanenin halkımıza ve sağlık camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA