Kurtlar Vadisi Pusu'da unutulmaz karakterler

Kurtlar Vadisi'nde 12 yılda neredeyse küçük bir ilçe nüfusu ölerek diziden ayrıldı.

Kurtlar Vadisi Pusu'da unutulmaz karakterler
Kurtlar Vadisi Pusu'da unutulmaz karakterler
Pana Film tarafından yayın hayatına başlatılan ve 12 yıldır tüm rekorları alt-üst eden Kurtlar Vadisi dizisinde onlarca isim de senaryo gereği ölerek diziden ayrıldı. Hatta öyle ki 'bu karakter ölürse dizi biter' denilen isimler bile diziden ayrıldı ancak Kurtlar Vadisi, hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam etti.

Kurtlar Vadisi dizisinin en önemli karakterlerinden birisi Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı 'Çakır' karakteriydi. Ölümü tüm Türkiye'de deyim yerindeyse olay oldu. Çakır, Karadeniz kökenli bir mafya babasıydı. Zalime karşı oldukça sertti ancak bir o kadar da gariban babasıydı. O öldüğünde gıyabında cenaze namazı kılanlar ve gazeteye başsağlığı ilanı verenler bile oldu.

Gürkan Uygun'un oynadığı 'Memati' karakteri de izleyici tarafından çok sevildi. Çakır'ın sağ kolu olan Memati, Çakır öldükten sonra da yoluna Polat Alemdar ile devam etti. Sert, acımasız, dediğim dedik bir karakter olan Memati, izleyici tarafından çok sevildi, Onun ölümünden sonra dizinin devam edemeyeceğini söyleyenler bile oldu.

Kenan Çoban tarafından canlandırılan 'Abdülhey Çoban' karakteri de yine çok sevildi. Polat Alemdar gibi KGT elemanı olan Abdülhey, sadakati ve gözü karalığıyla dikkat çekti. Geçen sezon sonunda vefat ederek diziden ayrılan Kenan Çoban, daha sonra başka bir dizide rol aldı ancak dizi bekleneni veremedi.

Özgü Namal'ın oynadığı Elif Eylül, Polat Alemdar'ın sevgilisiydi. Bir trafik kazası sonucu diziye veda etti.

İskender Büyük karakteri ise Musa Uzunlar tarafından canlandırıldı. Dizi gereği Polat Alemdar için birçok düşman oluşturuldu ancak en sevileni oydu. Ses tonu ve hareketleri daha sonra birçok isim tarafından taklit edildi. Polat Alemdar tarafından asılarak öldürüldü.

Ali Sürmeli tarafından canlandırılan Zaza Dayı, Mustafa Üstündağ tarafından canlandırılan Muro, Nihat Nikerel tarafından canlandırılan Seyfo Dayı İstemihan Betil tarafından canlandırılan Laz Ziya, Sönemez Atasoy tarafından canlandırılan Halo Dayı, Emin Olcay tarafından canlandırılan Ömer Baba karakterleri de çok sevildi ancak hepsi de zamanı geldiğinde senaryo gereği öldürülerek dizideki işlerine son verildi.

Ana karakterlerin yanında o kadar çok kişi öldürüldü ki Kurtlar Vadisi Pusu herhalde Türk televizyon yapımlarının en kanlı dizisi oldu.

İŞTE AKILDA KALAN BAŞKA İSİMLER
Yüksel Arıcı-Pala
-Zafer Ergin-Mehmet Karahanlı
-Can Gürzap-Davut Tataroğlu
-Şahin Çelik-Haşim Ağa
-Selçuk Yöntem-Aslanbey
-Tarkan Tüzmen-Alper
-Osman Soykut-Aron Feller
-Ümit Acar-Ersoy Ulubey
-Ercan Eker-Barış
-Hüseyin Avni Danyal-Yalçın Bulut
-Hatice Şendil-Ebru Duru Alemdar
-Zafer Algöz-Yalçın Yıldız
-Şefik Onatoğlu-Çeto
-Didem Taslan-Gamze
-Ragıp Savaş-Fuat Tamer Tataroğlu
-Kerem Fırtına-Eren Eylül
-Nefise Karatay-Ahu Toros
-Tamer Yiğit-Ali Selçuk Toros
-Atilla Engin-Vural Seçkin
-Erdem Ergüney-Deli Hikmet
-Hakan Boyav-Kara
-Kuzey Vargın-Aksaçlı (Türkiye)