'Vakıf Emeklilik, İslami Sigortacılıkta Atılım Yapacak'

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Vakıf Emeklilik'in yakın bir zamanda İslami sigortacılık alanında da bir atılım yapacağını söyledi.

Vakıf Emeklilik, müşterilerine sağlık, hobi, eğitim, spor, danışmanlık ve sosyal aktivitelerin yanı sıra konut ve araçlarıyla ilgili özel hizmetleri ücretsiz veya indirimli olarak sunan "Yaşam Kulüpleri" uygulamasını devreye aldı.
Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Bostan, Yaşam Kulüpleri'nin tanıtım toplantısında müşterilerine sadece emeklilik döneminde değil şimdiden rahat gelecek sunduklarını belirterek, Yaşam Kulüpleri'yle emeklilik için birikim yapmaya başlanan günden itibaren sundukları geniş ek faydalar dünyasıyla müşterilerinin yanlarında olduklarını ifade etti.

Müşterilerine birbirinden çeşitli avantajlar sunarak farklılaştıklarını dile getiren Bostan, "Bu sayede gelecek için yapılan birikime ek olarak müşterilerimize sıcak ve somut bir fayda sağlıyor, hatta ödedikleri katkı paylarının karşılığını fazlasıyla bugünden alma imkanı sunuyoruz" dedi.

Vakıf Emeklilik olarak katılımcıların ihtiyaçlarını karşılayarak yaşantılarını kolaylaştırmak ve daha rahat etmelerini sağlamak için Sağlık, Hobi, Destek, Elit ve Elit Plus olmak üzere 5 farklı kulüp oluşturduklarını anlatan Bostan, Yaşam Kulüpleri'nden sadece yeni müşterilerin değil Vakıf Emeklilik'te bireysel emeklilik sözleşmesi bulunan ve katılım koşullarını sağlayan herkesin faydalanabileceğini kaydetti.


- "14 bin lira civarında maddi kazanım sağlanabiliyor"

Bostan, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) müşterilerinin ödedikleri katkı payı ve fon büyüklüğüne göre Vakıf Emeklilik Yaşam Kulüpleri'ne üye olabildiklerini söyledi.

Yaşam Kulüpleri'ne üye olmakla katılımcının büyük bir kazanım sağladığını vurgulayan Bostan, şunları kaydetti:
"Yaptığımız hesaplamalara göre Türkiye'de ihtiyaca yönelik hazırlanmış en geniş ek faydalar dünyalarından biri olan Yaşam Kulübü Elit Plus'a katılımcımız üye olduğunda yıl içerisinde check-up, sağlıklı beslenme, diş sağlığı, psikolojik destek, aile bireylerini de kapsayan medikal asistans, VIP hizmetleri, alışveriş indirimleri, araç ve konut yardımları gibi kulübün sunduğu tüm hizmetlerden faydalandığında yaklaşık 14 bin lira civarında maddi bir kazanım sağlayabiliyor."
Müşteriyi sisteme aldıktan sonra içeride tutma ve ona belli bir ödeme alışkanlığı kazandırmanın sektörün önemli problemlerinde olduğuna işaret eden Bostan, "Hem müşteri sadakatini artırmak, onları içeride tutmak hem de kişinin bugününde hayatının her alanına dokunacak bir araç geliştirdik" diye konuştu.


- "İslami sigortacılık alanında da bir atılım yapacağız"

Son üç yıldır sektörün üzerinde bir büyüme performansı sergilediklerini aktaran Bostan, 2014'ün dokuzuncu ayı itibariyle yüzde 26'lık büyüme kaydettiklerini ancak son 3 ayın daha hızlı olacağını ifade etti.

Vakıf Emeklilik'in katılımcılara ait fon büyüklüğündeki artışının geçen yılın yüzde 63 üzerinde gerçekleşerek 584 milyon liraya ulaştığı bilgisini veren Bostan, şöyle devam etti:
"Böylelikle şirketimizin toplam fon büyüklüğü devlet katkısıyla beraber 2,4 milyar liraya ulaştı. Vakıf Emeklilik'in katılımcılara ait fon büyüklüğü pazar payı yüzde 6,64 seviyesine geldi. Vakıf Emeklilik, 2014 yılı 11 ayında 410 milyon liralık katkı payı üretimiyle toplamda 1,86 milyar lira katkı payı tutarına ulaştı. Şirketimizin katkı payı tutarı pazar payı da sürekli artış gösterdi ve yüzde 6,81 seviyesine yükseldi. Katılımcı sayısında ise yılbaşından bu yana yaklaşık 27 bin kişilik net katılımcı sayısı artışıyla 318 bin kişilik toplam katılımcı sayısına ulaştık."
Mehmet Bostan, 2014 yılında bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısıyla birlikte gerçekleşen hızlı büyümenin, 2015 yılında ivmesini kaybetmeden devam etmesini beklediklerini belirterek, sektörün 2015 yılında daha hareketli olacağını, özellikle Vakıf Emeklilik olarak bu enerji ve hıza büyük oranda katkıda bulunacaklarını dile getirdi.
Bostan, bir soru üzerine, Vakıf Emeklilik olarak faizsiz emeklilikte sektör lideri olduklarını ifade ederek, "Sektördeki faizsiz fonların toplama oranı yüzde 3'ler civarındayken Vakıf Emeklilik'te bu oran yüzde 15. Biz bu konuda her açıdan öncüyüz. Şunun müjdesini de şimdiden verebilirim, önümüzdeki 1,5-2 aylık dönemde paylaşacağız; Vakıf Emeklilik sadece emeklilik alanında değil İslami sigortacılık alanında da bir atılım yapacak. Orada da güzel bir sürprizimiz olacak. Sektöre ve Türkiye'ye büyük bir katma değer geliştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Emeklilik gelir planı ve mobil şube konusunda iddialı olduklarını vurgulayan Bostan, Güneydoğu Anadolu'da bölge müdürlüğü açan ilk emeklilik şirketi olduklarını ve bu bölgede ferdi kaza sigortası satışlarının bir yılda yaklaşık 10 arttığını söyledi.

Şu ana kadar binlerce lisanslı bireysel emeklilik satıcısı yetiştirdiklerini anlatan Bostan, dijital sigortacılığı kurumsallaştıran şirket olduklarını da ifade etti.

Toplantıya, Vakıf Emeklilik Genel Müdür Yardımcıları Özgür Obalı ve Atilla Benli ile Pazarlama Yönetimi Bölüm Müdürü Cenk Torgalöz de katıldı.

Kaynak: AA